Lionel Messi egy barcelonai és egy argentin kórháznak segített (Fotó: AFP)

 

Olaszország után Spanyolországban a második legmagasabb a fertőzöttek száma Európában, keddi hírek szerint már a 40 ezret közelítik az igazolt megbetegedések. 

Az elmúlt napokban több sportoló, illetve klub tett felajánlásokat a spanyol egészségügy megsegítésére. Korábban beszámoltunk a másodosztályú Almería példájáról, amely 1.2 millió eurós felajánlást tett, kikötve, hogy ebből az összegből 100-100 ezer eurót az állásukat elvesztőknek, illetve a vírus elleni küzdelemben önkéntesként dolgozók számára kell eljuttatni, továbbá 200 ezer euró illeti az egészségügyi dolgozókat, 300 ezer pedig a leginkább rászorulók élelmezésére megy.

Szintén keddi hír, hogy a Real Madrid is „jelentős” segítséget nyújtott a madridi egészségügy számára. Erről Isabel Diaz Ayuso, a madridi régió elnöke osztott meg egy hálálkodó Twitter-bejegyzést.

A Mundo Deportivo információi szerint a Messi által kedvezményezettként megjelölt spanyolországi kórház a Hospital Clínic de Barcelona, az argentin egészségügyi intézményről azonban nem közölt plusz információkat a lap. Argentínában a jelek szerint még nem harapódzott el a járvány, a hivatalos források szerint eddig alig több mint 300 esetet regisztráltak a dél-amerikai országban.