Barcelona: Messi bejelentette, még a nyáron távozna – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.08.16. 20:40
null
Messi távozhat a Barcától már a nyáron? (Fotó: AFP)
Az Esporte Interativo brazil televíziós csatorna exkluzív információként közölte vasárnap este, hogy Lionel Messi bejelentette távozási szándékát az FC Barcelonánál. A katalánok megsemmisítő vereséget szenvedtek (8–2) pénteken a Bayern München ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a La Ligában pedig a második helyen végeztek a Real Madrid mögött – ahogy arról beszámoltunk, ezek következményeként a klubnál nagy változások jöhetnek.

Mint beszámoltunk róla, az FC Barcelona vezetősége hétfőre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze (13 órakor várható sajtótájékoztató a fejleményekről), és sajtóhírek szerint nemcsak Quique Setién vezetőedző elbocsátásáról döntenek, hanem Éric Abidal sportigazgatótól is elköszönnek, és teljesen átalakítják a futballcsapat vezetőségét. A vezetőség mellett a játékoskeretben is lehetnek változások: az Esporte Interativo információi szerint a legnagyobb sztár, Lionel Messi közölte távozási szándékát, és már a nyári átigazolási időszakban klubot váltana.

A brazil televíziós csatorna klubhoz közel álló informátora szerint Messi soha sem akarta ennyire a klubváltást, mint most. Az Esporte Interativo szerint az argentin futballista a szakmai elképzelések hiánya miatt döntött a távozás mellett, hiszen ahogy korábban is hangsúlyozta, nem a pénz tartja Barcelonában, hanem az épülő projekt. A 2019–2020-as idényt a katalánok trófea nélkül fejezték be, Messi házi gólkirály (31) lett.

Lionel Messi szerződése 2021 nyaráig érvényes az FC Barcelonánál, kivásárlási ára 700 millió euró. Az Esporte Interativo beszámolója szerint a Barca vezetőségének egy nagyszerű jövőképet kellene felvázolnia, hogy meggyőzze az argentint a maradásról. A klubnak azonban kevés pénze van új játékosokat szerződtetni, a koronavírus-járvány is érzékenyen érintette, ráadásul a fizetési keret is igen magas. Az FC Barcelona már bejelentette Miralem Pjanic, Matheus Fernandes, Pedri és Trincao szerződtetését.

Messi esetleges távozása már korábban is téma volt a nemzetközi sajtóban, de eddig nem valósult meg. A kérők között a Manchester Cityt és az Internazionalét emlegetik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik