Barcelona: megvan az új edző, a jövő héten bejelentik – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.23. 18:31
null
Szinte biztos, hogy Ernesto Valverde lesz a Barcelona következő vezetőedzője (Fotó: AFP, archív)
Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint Ernesto Valverde lesz a Barcelona labdarúgócsapatának új vezetőedzője. Az Athletic Bilbaótól érkező szakember kinevezését május 29-én jelentik be a katalán klubnál.

 

A Mundo Deportivo információi szerint Valverde kettő plusz egy éves szerződést köt a Barcelonával, amelyhez másodedzőnek Ian Aspiazut, míg erőnléti edzőnek José Antonio Pozancót viszi magával.

Az 53 esztendős szakember ingyen érkezik a katalánokhoz, miután a szerződése a szezon végén lejár az Athletic Bilbaónál. Valverde négy évig irányította a baszk klubot, 2015-ben spanyol Szuperkupát nyert az együttessel.

A spanyolok arról írnak, hogy az Espanyol, az Olympiakosz, a Villarreal és a Valencia korábbi vezetőedzője a héten sajtótájékoztatót tart a Bilbao elnökével, Josu Urrutiával, amelyen bejelenti, hogy nem hosszabbítja meg a megállapodását, ám a jövőjéről ekkor még várhatóan nem beszél.

Az Athletic Bilbao a hivatalos Twitter-oldalán már megerősítette Valverde távozását.

 

A Sport hozzáteszi, a katalánoknál játékosként két évet (1988–1990) eltöltő Valverde a színfalak mögött már tárgyalásokat folytat Robert Fernándezzel, a Barcelona sportigazgatójával a nyári erősítési tervekről. A szakvezető egy jobbhátvédet, egy univerzális középpályást és egy szélsőt mindenképpen szeretne szerződtetni, de – Jérémy Mathieu helyére – egy ballábas középhátvéd is érkezhet, aki balhátvédként is bevethető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik