Barcelona: megvan az elnökválasztás időpontja

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.10. 22:41
null
Márciusban, vagy előbb távozik Josep Maria Bartomeu? (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2021. március 20-21-én tartja az elnökválasztást. Eközben a katalán klub hivatalos tagjai továbbra is gyűjtik az aláírásokat a Josep Maria Bartomeu elleni bizalmatlansági indítványhoz. 


A petíciót eddig több mint 7500-an írták alá, a 140 ezer tagból összesen több mint 16 ezer tag aláírását kellene összegyűjteni szeptember 14-ig ahhoz, hogy leváltsák az utóbbi időben rengeteget kritizált Bartomeut. Az elnökjelöltek közül Víctor Font és Jordi Farre, valamint a korábbi elnök, a hírek szerint szintén versenybe szálló Joan Laporta is aláírta az indítványt.

Ha nem jön össze a leváltáshoz elegendő aláírás, akkor a márciusi elnökválasztás során vehet új irányt a gránátvörös-kék klub. Bartomeu nem indul az újraválasztáson, így az biztos, hogy 2014-es hivatalba lépése után távozik az elnöki székből.

A Barcelona azt is közölte, hogy a járványhelyzet miatt 30 százalékos bevételcsökkenéssel számol. A Goal szerint ez nagyjából 315 millió eurós kiesést jelenthet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik