Barcelona: megegyeztek Coutinho áráról – sajtóhír

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.01.06. 18:24
null
Philippe Coutinho (Fotó: AFP)
A Sport című spanyol napilap úgy tudja, hogy megegyezett a Liverpool és a Barcelona Philippe Coutinho vételáráról, ennek értelmében a 25 éves brazil középpályás 120 millió euróért (37 milliárd forintért) kerül a katalán klubhoz.

 

A barcelonai kiadású újság információja szerint a katalán klub ezen felül további 40 millió eurót fizet az angoloknak egyéb feltételek teljesülése esetén. A Barcelona tavaly nyáron már nagy erőket mozgósított a brazil labdarúgó megszerzéséért, de az angol klub a 80 millió, a 100 millió, majd a 125 millió eurós ajánlatot is visszautasította.

A Sport arról is beszámolt, hogy Coutinho öt évre szóló szerződést ír majd alá.

Az As című lap úgy értesült, hivatalosan a jövő héten jelentik be a brazil válogatott futballista érkezését, ugyanakkor szombaton már Barcelonába várják, hogy vasárnap a helyszínen, a Camp Nou Stadion elnöki páholyából tekintse meg a Levante elleni bajnoki mérkőzést. A Mundo Deportivo is úgy tudja, hogy a klubváltás bejelentése a küszöbön áll.

Tovább erősíti a Coutinho távozásáról szóló hírt, hogy a játékos nem utazott el a Liverpoollal Abu-Dzabiba edzőtáborozni, sőt, állítólag már el is köszönt a csapattársaktól. A hírek szerint az elmúlt napokban több, titokban tartott tárgyalást is folytatott a Barcelona az angol egylettel.

Nyáron a Barca a 222 millió euróért távozó Neymart Coutinhóval és Ousmane Dembélével akarta őt pótolni. Utóbbit 105 millió euróért már augusztus végén meg is szerezte a Dortmundtól.

A Liverpool 2013-ban kilencmillió euróért, az Internazionalétól vette meg Coutinhót, aki ha a Barcelonába igazol, a Bajnokok Ligájában nem léphet pályára a tavasszal, mivel a Liverpoolban már játszott a sorozatban a csoportkörben. Ez azonban a jelek szerint egy pillanatig sem tartja vissza a katalánokat...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik