Barcelona: megegyeztek az Atlético Madriddal, Suárez távozik – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.09.24. 00:07
null
Luis Suárez távozik az FC Barcelonától, és az Atlético Madridnál folytatja (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Luis Suárez hat idény után távozik a klubtól, és az Atlético Madridban folytatja a pályafutását.

 

A beszámoló szerint az FC Barcelona mindenben megegyezett az Atlético Madriddal, Luis Suárez klubot vált. Spanyol sajtóhírek szerint az uruguayi csatár játékjogáért most nem, csak bizonyos feltételek teljesülése esetén (ez állítólag a madridi együttes BL-negyeddöntőbe jutását takarja) kell hatmillió eurót fizetnie az Atléticónak.

A Marca szerint az uruguayi csatár kétéves szerződést kötött a „matracosokkal”, s idényenként 9 millió euró lesz a fizetése.

A 2014 nyarán szerződtetett Suárez a Barca történetének harmadik legeredményesebb játékosaként inthet búcsút a katalánoknak Lionel Messi és César Rodríguez mögött. 283 mérkőzésen 198 góllal és 109 gólpasszal örvendeztette meg a katalán drukkereket. Négy bajnoki címet, négy Király-kupát, két spanyol Szuperkupát, Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a gránátvörös-kékekkel, valamint a 2015–2016-os idényben aranycipős lett.

Card

A 33 éves uruguayi csatártól szeptember 24-én, 12.30 órától egy sajtótájékoztatóval egybekötött eseményen búcsúznak el a Barcánál.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik