Barcelona: megegyeztek a Bayernnel, Vidal érkezik – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.03. 23:01
null
Arturo Vidal három év után elköszönt a Bayern Münchentől (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Arturo Vidal átigazolásáról mindenben megegyezett a Bayern Münchennel. A 31 éves chilei középpályás hároméves szerződést ír majd alá a katalánoknál, miután átesik az orvosi vizsgálatokon. Vételárát a spanyol sajtó 20 millió euróra becsüli.

 

Az FC Barcelona rövid közleményében azt írja, hamarosan tájékoztatja a szurkolókat Vidal érkezésének és a nyilvánosság előtt történő bemutatásának időpontjáról.

A spanyol sportsajtóban csütörtökön futótűzként terjedt el a hír, hogy a katalánok mindenben megegyeztek a Bayern Münchennel a chilei középpályás átigazolásáról. A hírek akkor még 30 millió eurós vételárról szóltak, de a Barca ennél valószínűleg kevesebbért, körülbelül 20 millió euróért szerezte meg a Bayer Leverkusen és a Juventus korábbi játékosát.

„Köszönettel tartozom a Bayernnek és minden szurkolójának. Élveztem a Münchenben eltöltött időt. Azt is szeretném megköszönni a klubnak, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy új kalandba kezdjek a Barcelonával” – búcsúzott a bajoroktól Vidal, aki 124 tétmérkőzésen 22 gólt szerzett és 18 gólpasszt adott a Bayern színeiben.

A katalán klub Paulinho távozása után mindenképpen szeretett volna még vásárolni egy támadásban és védekezésben is hasznos középpályást. A négyszeres olasz és háromszoros német bajnok, Copa América-győztes chilei futballista érkezésével gyakorlatilag eldőlt, hogy Adrien Rabiot-t és Paul Pogbát sem veszi meg a Barca.

A gránátvörös-kékek néhány órával ezelőtt a 19 éves szenegáli válogatott jobbhátvéd Moussa Wagué szerződtetését is bejelentették, aki a B-csapathoz érkezett, de jó teljesítmény esetén természetesen felkerülhet az első keretbe.

A Barcelona számára érkezési oldalon ezzel valószínűleg véget ért az átigazolási időszak – a katalánok Arthurra, Clément Lenglet-ra, Malcomra és Vidalra összesen csaknem 130 millió eurót költöttek –, távozók azonban még lehetnek: Aleix Vidal az egyesült államokbeli túra után visszatérhet a Sevillához, míg Yerry Mina a Premier League-be (a Manchester Unitedbe vagy az Evertonba) igazolhat.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik