Upamecanót hosszabb ideje figyeli a Barca (Fotó: AFP)

 

Upamecanót már Ernesto Valverde idején is többször szóba hozták a katalánokkal, igaz, az Arsenal és a Tottenham erős érdeklődéséről is hallani lehetett az ősz végén. Az FC Barcelona megfigyelői állítólag több RB Leipzig-meccsen is jártak a bajnokságok felfüggesztését megelőző időszakban, mindannyiszor a 21 éves középső hátvéd miatt. 

Upamecano érkezését segítheti elő, hogy a katalánoknál már most is rengeteg a francia, csak a védelemben ott van (bár jelenleg épp Németországba adták kölcsön) Jean-Clair Todibo, valamint Clément Lenglet és Samuel Umtiti, így bőven akadna társ, aki segítse a lipcsei bekk beilleszkedését. 

A le10sport.com megszólaltatta Upamecano La Masián nevelkedett csapattársát, Dani Olmót is, aki azon a véleményen volt: a francia már most az egyik legjobb védő, akit valaha látott, és ha úgy adódik, szerinte képes lenne megállni a helyét a Barca szintjén is. 

A védő 2017-ben a Red Bull Salzburgtól került a lipcseiekhez, a németek 10 millió eurót fizettek ki érte. Azóta 76 bajnokin lépett pályára a Bundesligában és a Gulácsi Pétert, valamint Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig alapemberévé vált.