Barcelona: Messi döntött, marad a klubnál – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 18:21
null
Messi döntött, egyelőre marad az FC Barcelonánál (Fotó: AFP)
Mint ismert, Lionel Messi, az FC Barcelona ikonja nemrég bejelentette távozási szándékát klubjánál, majd az idény előtti koronavírusteszten sem jelent meg, ám most a goal.com-nak adott exkluzív interjújában úgy fogalmazott, egyelőre biztosan marad a katalán együttesnél.

„Az igazán drámai az volt, amikor elmondtam a feleségemnek és a gyermekeimnek, hogy távozni szeretnék a klubtól. Mindenki sírni kezdett, a gyerekek nem akartak elmenni Barcelonából, nem akartak iskolát váltani” – kezdte a goal.com-nak adott interjúját Lionel Messi.

„Én messzebbre néztem, a célom az volt, hogy szeretnék a legmagasabb szinten versenyezni, címeket nyerni, versenyben lenni a Bajnokok Ligájában. Lehet nyerni vagy veszíteni, de mindig versenyben kell lenned. Vagy legalább ne essünk úgy szét, mint ahogy azt Rómában, Liverpoolban és Lisszabonban tettük. Mindez arra késztetett, hogy elgondolkodjak a távozáson, amelyet meg is akartam tenni.”

Az argentin klasszis elmondta, Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke hiúsította meg a tervét, azaz a sportvezető miatt nem tudott távozni a katalán klubtól.

„Azt hittem, sőt, biztos voltam benne, hogy szabadon eligazolhatok, mivel az elnök korábban mindig azt mondta, hogy az idény végén eldönthetem, maradok-e vagy sem. A klubvezetők viszont azt állítják, hogy június tizedike előtt nem mondtam, hogy távozni szeretnék – annak ellenére, hogy ez a borzalmas koronavírus-járvány az egész idényt megváltoztatta, és akkor még zajlott a La Liga is. Az elnök kijelentette, hogy csak akkor távozhatok, ha valamelyik klub kifizeti a játékjogomért a szerződésemben szereplő hétszázmillió eurós kivásárlási árat. De ez elképzelhetetlen. Ez az oka, hogy maradok, és a Barcánál folytatom a pályafutásomat.”

A hatszoros aranylabdás labdarúgó elárulta, akár bíróságra is vihette volna az ügyet, ám ezt nem akarta, ezért inkább úgy döntött, hogy a következő idényben még marad a klubnál.

„Volt egy másik út, mehettünk volna a bíróságra is. De én soha nem mennék a bíróságra a Barca ellen, mert ez az a klub, amelyet szeretek, és amelyik mindent megadott nekem az érkezésem óta. Ez életem klubja, mindent itt értem el. A Barca mindent megadott nekem, én pedig mindent megtettem a klubért. Sosem jutott eszembe, hogy bíróságra menjek a Barca ellen.”

Messi az interjúban elárulta azt is, milyen szívfacsaró beszélgetéseket folytatott fiával, Thiagóval, illetve feleségével, Antonela Roccuzzóval, aki felhívta a figyelmét a távozás hátrányaira is.

„Mateo még mindig kicsi, nem nagyon érti, hogy mit jelentene néhány évre valahova máshova költözni, máshol élni. Thiago már idősebb. Ha hallott valamit a tévében, akkor arra rákérdezett. Nem akartam, hogy bármit is tudjon a távozásról, arról, hogy új iskolába kellene járnia, vagy új barátokat kellene szereznie. Sírt, és azt mondta: »ne menjünk el«. Megismétlem, ezek nagyon nehéz pillanatok voltak. Ez persze teljesen érthető, velem is megtörtént, nehéz egy ilyen döntést meghozni.”

„Szeretem Barcelonát, és sosem fogok ennél jobb helyet találni. Ennek ellenére jogom van dönteni, ezért is kerestem új célokat és új kihívásokat. Holnap pedig visszamehetek, mert itt, Barcelonában mindenem megvan. A fiaim, a családom, itt nőttek fel és innen származnak. Nem volt semmi baj azzal, hogy el akartam menni. Szükségem volt rá, a klubnak is szüksége volt rá – ez mindenkinek jót tett.”

Ezzel eldőlt, hogy Messi egyelőre nem távozik az FC Barcelonától, és a nemrég kinevezett vezetőedző, Ronald Koeman irányítása alatt megkezdi a felkészülést a katalán együttesnél. Továbbá ezzel az is biztosnak látszik, hogy a 33 éves argentin támadó kitölti a 2021 nyaráig szóló szerződését a Barcánál.

A Barcelona a hivatalos felületein nagyjából három órával az interjú megjelenése után reagált az argentin labdarúgó szavaira – egy képpel és két mondattal…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik