Barcelona: Koeman is Depayról beszélt, de van egy kis gond

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.16. 10:23
null
Mégsem megy olyan könnyen Depay átigazolása, mint azt remélték (Fotó: AFP)
Újabb fejlemények derültek ki a Barcelona és Memphis Depay előrevetített „házassága” kapcsán. Ronald Koeman vezetőedző gyakorlatilag megerősítette, hogy tényleg napirenden van a holland játékos szerződtetése, ám egy „apróságnak” még meg kell történnie ahhoz, hogy érkezhessen a Lyon futballistája.


A nyáron kinevezett Koeman a Fox Sportsnak nyilatkozva elmondta: „El kell adnunk játékosokat ahhoz, hogy érkezhessen Depay.”

Koeman szavaival egybecseng Jean-Michel Aulas Lyon-elnök Twitter-bejegyzése, amely szerint Josep Maria Bartomeu elnök elárulta neki, hogy a Barcelonát anyagilag nagyon megviseli a járványhelyzet, így a katalán klubnak egyelőre nincs esélye ajánlatot tenni.

Mint ismert, a holland De Telegraaf kedden már arról írt, hogy megszületett a megállapodás, és a klub már ezen a héten bejelentheti az átigazolást.

Ami a lehetséges távozókat illeti, Arturo Vidal érkezését gyakorlatilag bármikor bejelentheti az olasz Inter. Mivel a hírek szerint ő ingyen távozik, vélhetően nem ez az a transzfer, ami hozzásegítheti Depayt az érkezéshez. A Juventusszal összeboronált Luis Suárez több sportportál információi szerint is elállhat a torinói szerződéstől, ám így sem kizárt, hogy máshol folytatja.

A kölcsönből visszatérő Rafinha is távozhat, ahogyan más játékosok is, de egyelőre az ő ügyükben sincs előrelépés. Sajtóhírek szerint 30 millió euró körüli összegért érkezhet Depay, tehát ennyit kellene összeszednie a Barcelonának.

Koeman a nyáron a távozását sürgető, ám (egyelőre) maradó Lionel Messiről is beszélt pár szót: „Ez a konfliktus Messi és a klub között zajlott. Beszéltem már vele azóta, folytatjuk tovább a munkát.”

A Barcelona szerdán 19 órától a másodosztályú Girona ellen játszik felkészülési mérkőzést, amelyen előzetesen sokan számítottak Suárez szerepeltetésére, de végül nem került a keretbe az uruguayi.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik