Barcelona: Kína? Japán? Iniesta máshol folytathatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.10. 14:31
Mint ismert, az FC Barcelonát 1996 óta szolgáló Andrés Iniesta a szezon végén elhagyja a spanyol labdarúgó-bajnokság aranyérmesét. A korábbi hírekkel ellentétben azonban lehet, hogy mégsem Kínában vagy Japánban köt ki.

A kezdeti hírek aCsungcsingLifanérdeklődésérőlszóltak, az El Mundo azt is tudni vélte, hogy évi 27 millió eurót kereshet majd, ehhez még három év alatt 36 millió érkezhet a játékos borászatán keresztül.

A napokban azonban nagyot fordult a helyzet, a kínai együttes hétfői közleményét követően igencsak valószerűtlen Iniesta odaigazolása. ACsungcsing Lifan kifejtette, hogy a klub racionális befektetéseket hoz tető alá, nem megy szembe a kínai szövetség költségpolitikájával és nem torzítja a piacot, szorosan együttműködik Andrés Iniestával, dea középpályás nem csatlakozik a klubhoz játékosként.CsungcsingLifanérdeklődésérőlszóltak, az El Mundo azt is tudni vélte, hogy évi 27 millió eurót kereshet majd, ehhez még három év alatt 36 millió érkezhet a játékos borászatán keresztül.

A napokban azonban nagyot fordult a helyzet, a kínai együttes hétfői közleményét követően igencsak valószerűtlen Iniesta odaigazolása. ACsungcsing Lifan kifejtette, hogy a klub racionális befektetéseket hoz tető alá, nem megy szembe a kínai szövetség költségpolitikájával és nem torzítja a piacot, szorosan együttműködik Andrés Iniestával, dea középpályás nem csatlakozik a klubhoz játékosként.

A Cadena SER arról számolt be, hogy akár Japán is képben lehet, míg nemrégiben egy új lehetséges állomáshely, Ausztrália jelent meg a sajtóban. Az Ausztrál Labdarúgó-szövetség (FFA) vezérigazgatója, David Gallop megerősítette, hogy több ottani klub is érdeklődik a spanyol kiválóság iránt.

„Nem nevezem meg, hogy kik, ám úgy értesültem, több élvonalbeli csapat is kifejezte érdeklődését, és ez még csak a kezdet. Rengeteg ajánlatot fog kapni szerte a világból, de az ausztrál bajnokság jó kihívás lehet számára. Az ausztrál életstílus is vele jár, és azt láthattuk például {Alessandro} Del Pierónál, hogy ez vonzóan hathat.”

Iniesta a jövőjét érintő kérdésre csupán annyit mondott eddig, hogy a szezon végén várható hivatalos bejelentés az ügyben, azt viszont elárulta, hogy nem marad Európában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik