A kezdeti hírek a Csungcsing Lifan érdeklődéséről szóltak, az El Mundo azt is tudni vélte, hogy évi 27 millió eurót kereshet majd, ehhez még három év alatt 36 millió érkezhet a játékos borászatán keresztül. 

A napokban azonban nagyot fordult a helyzet, a kínai együttes hétfői közleményét követően igencsak valószerűtlen Iniesta odaigazolása. A Csungcsing Lifan kifejtette, hogy a klub racionális befektetéseket hoz tető alá, nem megy szembe a kínai szövetség költségpolitikájával és nem torzítja a piacot, szorosan együttműködik Andrés Iniestával, de a középpályás nem csatlakozik a klubhoz játékosként.

A Cadena SER arról számolt be, hogy akár Japán is képben lehet, míg nemrégiben egy új lehetséges állomáshely, Ausztrália jelent meg a sajtóban. Az Ausztrál Labdarúgó-szövetség (FFA) vezérigazgatója, David Gallop megerősítette, hogy több ottani klub is érdeklődik a spanyol kiválóság iránt.

„Nem nevezem meg, hogy kik, ám úgy értesültem, több élvonalbeli csapat is kifejezte érdeklődését, és ez még csak a kezdet. Rengeteg ajánlatot fog kapni szerte a világból, de az ausztrál bajnokság jó kihívás lehet számára. Az ausztrál életstílus is vele jár, és azt láthattuk például {Alessandro} Del Pierónál, hogy ez vonzóan hathat.”

Iniesta a jövőjét érintő kérdésre csupán annyit mondott eddig, hogy a szezon végén várható hivatalos bejelentés az ügyben, azt viszont elárulta, hogy nem marad Európában.