Mint arról beszámoltunk, az El Confidencial tényfeltáró riportja szerint a 20 millió eurós pénzmosással gyanúsított Rosell 2012 tavaszán bizonyíthatóan a feketepiacon próbált meg májat szerezni a rákkal küzdő Abidalnak.

A hivatalos verzió szerint Abidal unokatestvére, Gérard volt a donorja, de az El Confidencial szerint az sem biztos, hogy létezik az unokatestvér, hanem valóban a feketepiacról van a máj, és az egész csak fedősztori volt.

Éric Abidal most az Instagram-oldalára posztolt egy fotót, amely mellé egy rövid üzenetet is megfogalmazott.

„Ezzel a fotóval szeretném kifejezni tiszteletem, valamint megvédeni unokatestvérem, Gérard becsületét. Elítélem a médiumok híreszteléseit, megkérdőjelezték a beavatkozás létezését, amely megmentette az életemet. Kérem, most álljanak le! Tiszteljenek meg engem és mindenki mást, akire kihatással volt az életem ezen szakasza.”

 

Con la publicación de esta imagen quiero pedir respeto hacia mi primo Gerard y defender su honorabilidad. Denuncio públicamente la actitud de algunos medios que siguen poniendo en duda la legalidad de una intervención que me salvó la vida. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ¡Basta ya! Pido respeto para todos los que hemos pasado están pasando por una situación similar. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ With this image, I want to show my respect for my cousin, Gerard, and defend his honour. I wish to publicly condemn the attitude of some media outlets who are suggesting any doubt in the legality of the intervention which saved my life. Stop now! I request respect for myself and everyone affected personally by this stage of my life, and for anyone else in a similar situation. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

15.9k Likes, 453 Comments - E.Abidal Official (@abi22ericabidal) on Instagram: "Con la publicación de esta imagen quiero pedir respeto hacia mi primo Gerard y defender su..."