Barcelona: Javier Mascherano közel a hosszabbításhoz

Vágólapra másolva!
2012.07.19. 14:51
Javier Mascherano, a spanyol Barcelona argentin labdarúgója sajtótájékoztatón árulta el, hogy nagyon közel áll ahhoz, hogy 2016-ig meghosszabbítsa jelenleg 2014-ig érvényes szerződését. A középpályásból középső védő vált, határozott, megbízható futballista azt is elárulta, kinek adná a FIFA-Aranylabdát.

„Számítanak a címek, de amikor egy srác több mint nyolcvan gólt szerez egy szezonban... – utalt a FIFA-Aranylabda kapcsán Messire a honfitárs, aki azonnal minősítette is az esetet. – Ez egy őrület! Ha szavaznék, akkor Messinek adnám a voksomat, majd utána Xavinak és Iniestának.”

Mascherano elárulta, hogy nagyon közel áll a megegyezéshez a Barcelonával, így a most 28 éves játékos nem további két, hanem négy évig tartozna a katalánok kötelékébe, ahol középpályásból középső védőt faragtak belőle. Előbb még kényszerűségből, de aztán olyan jól teljesített, hogy Carles Puyol sérülés, vagy éppen Gerard Piqué formahanyatlása miatt hosszú távon is megoldást jelentett belső védőként.

„Ebben a csapatban sokkal kényelmesebb középső védőként szerepelni, mint középpályásként.”

Vélhetően a jövőben is erre számíthat, bár az új vezetőedzővel, Tito Vilanovával – aki az argentin szerint egy csöndes ember – erről konkrétan még nem beszéltek.

„Mindannyiunknak alkalmazkodnunk kell a változáshoz. Még csak az elején járunk a közös munkának, de nem számíthatunk sok újdonságra, tekintve, hogy eddig is mindent előre megbeszéltek Pep Guardiolával.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik