Barcelona: „Hogy miért távoztam? Túl jók voltak a bulik!”

Vágólapra másolva!
2017.07.22. 10:16
null
Romário tudja, egy jó bulira nem lehet nemet mondani (Fotó: AFP)
Romário, korábbi brazil futballfenomén egy televíziós műsorban árulta el, annak idején miért döntött úgy, hogy a világ egyik legjobbjaként elhagyja a spanyol gigász Barcelonát és igazolt vissza hazájába.

 

Romário 1993-ban szerződött a PSV Eindhoventől a Barcelonához, mellyel bajnokságot és spanyol Szuperkupát nyert, és egy Bajnokok Ligája-döntőt is játszott, igaz, a fináléban a Milan 4–0-ra lemosta a gránátvörös-kékeket.

A brazil támadó karrierje csúcspontján, épp, mikor a világ egyik legjobbjának – ha nem a legjobbjának – tartották, 1995 januárjában azonban azonban váratlanul úgy döntött, hogy otthagyja a Barcelonát, és nem egy másik európai élcsapathoz távozott, hanem hazaigazolt hazájába a Flamengóhoz!

A roppant balhés Romárióval kapcsolatban az a hír járta, összerúgta a port Johan Cruyff-fal, a katalánok akkori vezetőedzőjével, ám a brazil fenomén most egy televíziós műsorban egy másik, jóval egyszerűbb indokot említett meg meglepő távozása kapcsán.

„Brazíliában túlságosan jók voltak a bulik, boldog voltam. A Barcelona rengeteg pénzt ajánlott fel, hogy maradjak, de az akkori döntésem nem bánom. Egyedül azt hiányolom, hogy nem választottak meg többször is az Év legjobb játékosának, de ez normális.”

Romário tudja, egy jó bulira nem lehet nemet mondani (Fotó: globo.com)
Romário tudja, egy jó bulira nem lehet nemet mondani (Fotó: globo.com)

Romário 1993-ban a második helyen végzett a FIFA Év játékosa-szavazásán, egy esztendővel később, 1994-ben viszont megnyerte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik