Barcelona: hat igazgató nyújtotta be a lemondását

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.04.10. 13:00
null
Bartomeu négy vezetőségi tagot kért fel a távozásra, hozzájuk még ketten csatlakoztak (Fotó: AFP)
Hat Barcelona-igazgató jelentette be visszavonhatatlan lemondását a klub körül kialakult helyzet miatt – számolt be róla a Marca.

 

Mint beszámoltunk róla, Josep Maria Bartomeu egyik alelnökét, Emili Rousaudot, a klub pénzügyekkel foglalkozó alelnökét, Enrique Tombast, valamint Silvio Elíast és Josep Pontot (mind a ketten elnökségi tagok) is arra kérte, mondjon le a posztjáról. A Barca-belharcról itt olvashat bővebben!

A La Vanguardia beszámolója szerint hozzájuk csatlakozott még Maria Teixidor és Jordi Calsamiglia is, így a 19 fős igazgatói tanács 13 fősre csökkent.

A hatos közös lemondólevelet írt és búcsúközleményt adott ki.

„Ezúton szeretnénk tudatni, hogy mi, az alulírott igazgatók közöltük Bartomeu elnökkel, hogy visszavonhatatlanul lemondunk a Barcelonánál betöltött igazgatói posztunkról. Olyan pontra értünk, ahonnan nem lehet a klubvezetés formáit és kritériumait visszafordítani, hogy a jövő kihívásaival szembe tudjunk nézni, különösen a járvány utáni új helyzetben. Ki kell emelnünk elégedetlenségünket a »Barcagate« néven elhíresült folyamattal szemben” – utaltak a távozó igazgatók a klub közösségi felületeivel kapcsolatos pénzügyi visszaélések lehetőségére.

„Szeretnénk köszönetet mondani a klubvezetőknek és alkalmazottaknak a támogatásukért és kiváló munkájukért, megtiszteltető volt a szeretett Barcánkat szolgálni”
– búcsúztak a távozó igazgatók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik