André Onana hamarosan a Barcelona mezében is megmérkőzhet a Valenciával? (Fotó: AFP)

 

A lap arról ír, Ter Stegen korábban több ajánlatot is visszadobott, ehhez pedig a Bayern München érdeklődésének lehet köze. A bajor együttes állítólag szintén kivár Manuel Neuer szerződéshosszabbítása miatt, ám ha a rutinos labdarúgó 2021 után nem marad Münchenben, az jelentős kapuskeringőt indíthat el a piacon.

A Sport feltételezése szerint a német rekordbajnok egyből megpróbálná megszerezni Ter Stegent, akinek jelen állás szerint csak egy év lenne hátra a szerződéséből 2021 nyarán, így pedig nyomott áron lehetne kivásárolni a Barcelonától. 

A Barca pedig igyekszik bebiztosítani magát a piacon, így kerülhet képbe ismét Onana, aki 2015-ig a Barcelona utánpótláscsapataiban szerepelt, majd ezt követően szerződött az Ajaxhoz. 

Fogalmam sincs, mit hoz majd a következő év, hogy az Ajaxnál maradok-e vagy sem – idézte Onanát ősszel a Marca. – Sosem képzeltem volna, hogy Európa-liga-döntőt, majd Bajnokok Ligája-elődöntőt játszhatok itt. Amikor eljöttem a Barcelonától, az volt az alternatívám, hogy vagy harmadik számú kapus leszek egy topklubnál, vagy megragadom a lehetőséget, hogy egy profi csapatban bizonyítsak, és a legjobbaktól tanuljak valahol máshol. Ezt adta meg nekem az Ajax. A világ legjobbja szeretnék lenni. Ez az álmom, álmodni pedig szabad. A Barcelona mindig is a csapatom marad. Neki köszönhetek mindent, vele vezetett az út Európába, és ezért nagyon hálás vagyok. Ha a katalánok szeretnének újra szerződtetni, örömmel mennék, de nem tudhatjuk, mit tartogat az élet.”

A Sport megjegyzi, a Tottenham és a Chelsea szintén érdeklődik Onana iránt, így a Barcelonának gyorsan és határozottan kell fellépnie az átigazolási piacon, ha reális esélyt akar magának korábbi kapusa visszaszerzésére.

Nem véletlen, hogy mihamarabb szeretnék inkább dűlőre vinni az új szerződést Ter Stegennel.