Barcelona: Guardiola kénytelen volt engedni, Messi pályára lép

Vágólapra másolva!
2010.08.03. 21:36
Pep Guardiola nem szívesen küldené pályára Lionel Messit a Barcelona szerdai, Dél-Koreában esedékes felkészülési mérkőzésén, ám úgy néz ki, nem lesz más választása.

Guardiola elmondása szerint Messi egy hónapja nem edzett, így szerepeltetésével kockáztatna egy esetleges sérülést, ami a legkevésbé sem áll szándékában.

Az argentin aranylabdás ugyan elutazott a Barcával a távol-keleti túrára, ám edzője először még azt nyilatkozta, hogy a dél-koreai all star-válogatott ellen nem küldi őt pályára.

Az ügy azonban nem ilyen egyszerű, mivel a katalán csapat nem kevés pénzt, konkrétan 2 millió eurót kap a mérkőzésért. A találkozó szervezőire már így is rázúdult a népharag, mivel a jegyeket igencsak magas áron kínálják, ráadásul beleegyeztek abba, hogy a Barcelonában nem lépnek pályára a spanyol válogatottal vb-t nyerő játékosok.

Éppen ezért szerződésben kötötték ki, hogy Messinek legalább harminc percet játszania kell. Ha ez nem valósulna meg, akkor a Barcelona nemhogy nem kapná meg a 2 millió eurós fellépti díjat, hanem még a gránátvörös-kékeknek kellene 200 ezer eurót fizetniük a szerződés megszegése miatt.

Éppen ezért a felek kedd este leültek egymással megtárgyalni a dolgot, és végül arra jutottak, hogy Messi pályára lép a szóban forgó meccsen. A hivatalos közlemény szerint a klasszis jól mozgott csapata legutóbbi edzésén, ráadásul a mérkőzés előtt lesz még egy tréning, így nem jelent nagy kockázatot a szerepeltetése. Hiába, pénz beszél...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik