Barcelona: ez a három csapat futhat versenyt Messiért – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.08.23. 10:11
null
A PSG, a Juventus és az Inter tehet ajánlatot Messiért (Fotó: AFP)
A katalán Sport lap szerint a Paris Saint-Germain, az Inter és a Juventus tehet majd ajánlatot a most zajló átigazolási időszakban Lionel Messiért. Bár Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke már több alkalommal is cáfolta, hogy a hatszoros aranylabdás sztár távozna, ha valamikor, akkor most lehet érdemes megpróbálni szerződtetni az argentin klasszist.  


A katalán sportnapilap három csapatot említ, amelytől komoly ajánlat érkezhet Messiért a közeljövőben – némi meglepetésre Premier League-klub nem szerepel köztük. Ezt az indokolja, hogy Angliából csak a Manchester City vezetősége mutathatna valódi érdeklődést Messi átigazolása kapcsán, ők azonban a pénzügyi fair play miatt kiszállnak ebből a versenyből, mivel nem tervezik eladni a piacképes játékosaikat.

A Paris Saint-Germain hasonló gondban lehet a pénzügyi szabályzattal, a Bajnokok Ligája-döntős franciák azonban rajta vannak a lehetséges kérők listáján. A Sport azzal érvel, hogy a PSG a Cityvel ellentétben szívesen megválna egy-két jó áron értékesíthető játékosától, ha ez lehetővé teszi az argentin sztár szerződtetését.

A francia fővárosiak mellett két olasz csapat kerül szóba: az Inter és a Juventus. Előbbit már hónapok óta emlegetik Messi kapcsán, a Bayern Münchentől elszenvedett 8–2-es Barcelona-vereséget követően pedig újra felerősödtek a pletykák. Olasz sajtóhírek szerint a milánóiak maguk sem hiszik, hogy az üzlet beteljesülhet, de mindent megtesznek az ügy érdekében – forrás biztosan lenne Messire az Internél.

Ezzel szemben a Juventusnál már a pénz is gondot jelenthet, ráadásul Andrea Pirlótól sokan fiatalítási hullámot várnának Torinóban. Ennek ellenére a katalán lap úgy tudja, hogy Andrea Agnelli, a Juventus elnöke minden követ megmozgat a következő hónapokban, hogy tizenegy Aranylabda fusson ki a pályára csapata mérkőzésein, vagyis hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi egy csapatban futballozzon.

A Sport természetesen megjegyzi, hogy a felvázolt opciók közül még így is Messi maradása a legvalószínűbb forgatókönyv, de arra nagy esély mutatkozik, hogy a fent említett három csapat a közeljövőben konkrét ajánlatot tesz a Barcának és az argentin szupersztárnak is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik