Barcelona: ennél egyszerűbben nem is viheti el Messit a PSG

Vágólapra másolva!
2020.08.28. 16:27
null
Neymar: én, cserébe, vissza? (Fotó: AFP)
Az átigazolási hírekben igencsak bennfentes információkkal és informátorokkal bíró Calciomercato értesülései szerint a PSG rájött a létező legegyszerűbb megoldásra, hogyan szerezhetné meg régi célpontját, Lionel Messit.

 

Nem titok, az a két klub szerezheti meg Lionel Messit a Barcelonától, amely nem függ anyagilag a jegybevételektől és az üzleti alapú szponzori pénzektől: a Manchester City és a PSG. A franciáknak van egy ütőkártyájuk: a 222 millióért megvett, évi körülbelül ötvenmillió eurós fizetést húzó Neymar, aki jó ideje kacérkodik a Barcelonába visszatérés gondolatával, vezetői pedig elégedetlenek a brazil Bajnokok Ligája-beli teljesítményével.

A két fizetés nagyjából azonos nagyságrendű, ezzel nem is lenne gond, Neymar szerződése még 2022-ig szól, az egyetlen probléma a két játékos eltérő életkora: Messi 33 esztendős, Neymar csak 28.

A L'Équipe sportlap szerint a PSG sportigazgatója, Leonardo felvette a kapcsolatot Lionel Messi édesapjával, Jorge Messivel – érdekes, hogy annak idején Neymart is az édesapja segítségével csábították el a Barcelonától. Mint később kiderült, idősebb Neymar negyvenmillió eurót kapott a fáradozásaiért, és ekkora volt a brazil labdarúgó aláírási pénze is.

Ami bizonyos: a Barcelona leigazolta a 18 éves középső és bal oldali védőt, Moussa Ndiayét a katari ASPIRE Akadémiától, félmillió euróért. A szenegáli fiatal egyelőre a tartalékokkal készül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik