Dugarry szerint itt az ideje, hogy Messi és Griezmann megbeszélje a problémákat (Fotó: AFP)

A Barcelonában 1997 őszén futballozó, az 1998-as világbajnok és a 2000-es Európa-bajnok francia válogatottban is helyet kapó Dugarry az RMC Sportnak nyilatkozva azt mondta, az utóbbi időben szenvedő Griezmann-nak keményen kellene fellépnie Lionel Messivel szemben.

„Mégis kitől fél Griezmann? Egy 150 cm magas kölyöktől, aki félig autista? Csak egyszer végre tökösnek kell lennie. Már egy éve mondom, hogy problémája van Messivel. Csak fel kellene pofoznia” – öntötte szavakba gondolatait Dugarry.

„Igaz, hogy Messi többször is kereshetné a labdával, de ha őszinte vagyok, ez nem lep meg. Griezmann elveszíti a labdákat, önbizalom nélkül játszik. Itt az ideje, hogy Griezmann beszéljen Messivel, hogy megoldják a gondokat.”

Egyáltalán nem meglepő, hogy a meglehetősen éles kritika sokaknak szemet szúrt, így Dugarry a közösségi médiában elnézést kért.

„Őszintén sajnálom a Lionel Messivel kapcsolatos megnyilvánulásomat. Nem akartam megbélyegezni azokat az embereket, akik az autizmus miatt szenvednek, nem ez volt a szándékom. Bocsánatot kérek a sokkolt emberektől, és ismét megteszem a Team Duga nevű tévéműsorban ma este.” 

Dugarry már nem először hangoztatja negatív véleményét a Barcelonával kapcsolatosan, korábban a bohócok klubjának nevezte a katalánokat.