Barcelona: Coutinho átment az orvosin, de sérülés miatt nem játszhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.08. 12:44
Kissé faramuci helyzetbe került a Barcelona labdarúgócsapata, amely perceken belül egymásnak ellentmondásos híreket tett közzé közösségi oldalán. Egyrészt jelezte, hogy a Liverpooltól érkező Philippe Coutinho átment az orvosi vizsgálaton, majd azt is, hogy három hétig nem játszhat. A brazil válogatott futballista hétfőn aláírta szerződését, így hivatalosan is a katalánok játékosa lett.

Coutinho
Coutinho
Coutinho átment az orvosi vizsgálaton (Fotó: Fcbarcelona.com)
Coutinho
Coutinho

A klub hivatalos oldala azt írta, hogy Coutinho jobb combjának sérülése miatt a szakvezetés 20 napig nem számíthat a játékára. Mindez azt jelenti, hogy az új igazolás biztosan kihagyja a Celta Vigo elleni Király-kupa-meccset, illetve a Real Sociedad elleni idegenbeli, valamint a Real Betis elleni hazai bajnokit, és legjobb esetben a Deportivo Alavés elleni találkozón (január 28.) debütálhat, vagy hat nappal később, az Espanyol elleni városi derbin.

A barcelonai Sport megerősítette, hogy a brazil támadó 120 millió euróért (37 milliárd forintért) kerül a katalán klubhoz. A Barcelona további 40 millió eurót fizet az angoloknak egyéb feltételek teljesülése esetén.

Coutinho hétfő kora délután aláírta szerződését a Barcelonához: a klub közlése szerint öt és fél évre kötelezte el magát. A brazil válogatott játékos kivásárlási árát 400 millió euróban határozták meg.


„Minden Barcelona-rajongó örül, hogy szerződtettük Philippe Coutinhót. Már tavaly nyáron is szerettük volna megszerezni, hetekig és hónapokig dolgoztunk ezen az ügyleten, de nem volt könnyű. A legfontosabb szempont mégis az volt, hogy ő is ide akart jönni. Köszönjük, hogy elfogadta az ajánlatunkat és szeretnénk köszönetet mondani a Liverpoolnak is” – mondta Josep Bartomeu, a Barcelona elnöke.



„Szeretnék köszönetet mondani, azért, ahogy fogadtak, remélem, megfelelek majd az elvárásoknak” – mondta Coutinho, akinek bemutatkozását és első pályára lépését tízezren látták a Camp Nouban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik