Barcelona: brazil középpályás érkezik a nyáron – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.31. 18:59
null
Trincao után Matheus Fernandes a Barcelona második szerzeménye a téli átigazolási időszak utolsó napján (Fotó: AFP)
Matheus Fernandes személyében fiatal brazil középpályás csatlakozik a nyáron az FC Barcelonához a Palmeirastól – adta hírül hivatalos honlapján a katalán klub.

A Barcelona hétmillió eurót fizet a 21 éves, 183 centiméter magas futballistáért, de a végleges vételár különböző feltételek teljesülése esetén a 10 milliót is elérheti. Matheus Fernandes ötéves szerződésben egyezett meg a katalán klubbal, melyhez július elsején csatlakozik. Kivásárlási árát 300 millió euróban határozták meg.

A brazil korosztályos válogatottakban összesen négyszer – az U17-esek és az U20-as között is kétszer-kétszer – szereplő labdarúgó 2017 januárjában a Botafogóban mutatkozott be a felnőttek között, a Palmeiras tavaly januárban négymillió eurót fizetett érte.

Matheus Fernandes a brazil országos bajnokságban eddig 74 mérkőzésen két gólt szerzett és két gólpasszt adott, a Copa Sudamericanában öt meccsen egy gól és két assziszt a mérlege.

FC Barcelona on Twitter

Agreement with @Palmeiras for the transfer of @_matheusf He will join the club in July 2020


A Barcelona azt is bejelentette, hogy a B-csapat csatára, a felnőttegyüttesben csak egy bajnoki meccsen pályára lépő Abel Ruiz fél évre, kölcsönbe, nyolcmillió eurós kötelező vételi opcióval a portugál élvonalbeli Bragához igazolt. A szerződés értelmében a katalán klub fenntartja magának a jogot a 20 éves futballista visszavásárlására.

Ellenkező utat jár be a nyáron Francisco Trincao, aki a portugál egylettől igazol a Barcelonához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik