Barcelona: bejelentkeztek Szoboszlai csapattársáért – de nem Haalandért

Vágólapra másolva!
2019.11.07. 16:34
null
Karim Adeyemi lehet a Salzburg következő sztárja (Fotó: salzburg24.at)
Az FC Barcelona 15 millió eurós ajánlatot tett Karim Adeyemiért, a Red Bull Salzburg 17 esztendős, korosztályos válogatott támadójáért, ám az osztrák klub egyelőre nemet mondott – írja a Transfermarkt.

 

Karim Adeyemi az U17-es német válogatott meghatározó tagja, klubszinten az RB Salzburg fiókcsapatában, az FC Lieferingben jut szóhoz hétről hétre. A 2019–2020-as idényben tíz bajnokin öt gólja és négy gólpassza van az osztrák másodosztályban, emellett a Salzburg színeiben háromszor pályára lépett az UEFA Ifjúsági Ligában is, itt 201 perc alatt két gól és egy gólpassz fűződik a nevéhez, többek között a Liverpool korosztályos csapatának is betalált.

Érdekesség, hogy a lépten-nyomon emlegetett, a Bajnokok Ligájában több rekordot is megdöntő Erling Haalandnál is drágábban, 3.35 millió euróért cserébe lett a Salzburg játékosa a múlt nyáron. Adeyemi Münchenben született és ott is nevelkedett, igaz, a kevésbé ismert külvárosi SpVgg Unterhaching együttesében (az Unterhaching 1999 és 2001 között az első osztályban szerepelt, akkor még Adeyemi nem is élt…).

A német-nigériai támadóért – aki klasszikus kilencesként és a pálya két szélén egyaránt bevethető – az FC Barcelona mellett az Arsenal és a Liverpool is élénken érdeklődik. A 17 éves futballista jelenlegi szerződése 2021 nyaráig szól az osztrákoknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik