Setién (középen) dirigálhat jövőre is (Fotó: AFP)

„Setién nyilvánvalóan folytatja a munkáját. Nagyon elégedett vagyok a csapat játékának alakulásával, az utóbbi néhány mérkőzésen látszott a Setién tevékenységével bekövetkezett javulás. Nem bánom Valverde menesztését, a csapatnak lökésre volt szüksége, Setién új gondolatokat és érzéseket hozott magával” – mondta Bartomeu a RAC1 rádiónak.

Az FC Barcelona a koronavírus-járvány miatti leálláskor még kétpontos előnnyel vezette a La Ligát, az újrakezdés óta azonban többször is döntetlent játszott, amit a nagy rivális Real Madrid kihasznált, és négy ponttal meglépett.

„Természetesen megnyerhetjük a bajnokságot, matematikailag ez még lehetséges, és az utolsó napig meg is kell őrizni a reményünket. A saját játékunkra kell összpontosítanunk, meg kell próbálnunk megnyerni a mérkőzéseket, miközben jól futballozunk és fejlődünk” – nyilatkozott Setién, akiről az elmúlt hetekben olyan hírek jelentek meg, hogy a következő szezonban már nem ő lesz a Barca vezetőedzője.

Lehetséges utódjaként képbe került Xavi, a klub korábbi világ- és Európa-bajnok középpályása, aki maga is úgy nyilatkozott, hogy most már készen áll az FC Barcelona irányítására. Ugyanakkor a hétvégén megújította a következő idényre szóló vezetőedzői szerződését a katari al-Szadd labdarúgócsapatánál.