Barcelona: a Santos féléves eltiltást kért Neymarra a FIFA-tól

Vágólapra másolva!
2015.10.15. 15:24
null
Neymar bajban? Korábbi klubja féléves eltiltást kért a Barca sztárjára (Fotó: Reuters)
Neymar korábbi csapata, a brazil Santos a játékos féléves eltiltását kérvényezte a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA), s ezt azzal indokolja, hogy a brazil sztár rosszhiszeműen szerződést szegett, valamint több pontját is megsértette a FIFA fegyelmi szabályzatának, illetve etikai kódexének.  

 

A Globoesporte továbbá arról is beszámolt, hogy Neymar előző klubja ötvenöt millió euró összegű kártérítést követel, miután a 2013-ban Spanyolországba szerződő labdarúgó az átigazolásakor megsértette a FIFA szabályzatának 17-es, valamint 62-es számú cikkelyét.

A Santos azzal vádolja Neymart, hogy rosszhiszeműen járt el átigazolása során, a klub engedélye nélkül tárgyalt, ezzel megkárosította a klubot, és 55 millió eurós kárt okozott. Neymar egy levélre hivatkozva állítja, még 2011-ben, átigazolása (2013 június) előtt két évvel írásos engedélyt kért és kapott a Santostól, hogy tárgyalásokat folytasson az FC Barcelonával.

A Santos korábban feljelentette a játékost, ügynökeként működő édesapját, marketingcégüket (Neymar Sport e Marketing), valamint a Barcelonát is, de akkor a FIFA nem tett lépéseket, nem indított vizsgálatot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik