Javier Tebas nem szeretné, hogy Neymar visszatérjen a La Ligába (Fotó: AFP)

 

„Ha nem képes megfelelően viselkedni a pályán kívül, akkor jobb lenne, ha nem Spanyolországban futballozna, mert nem mutat jó példát” – jelentette ki az 56 éves sportvezető az Onda Cero spanyol rádiónak adott interjúban.

A 27 éves brazil sztár barcelonai visszatéréséről hetek óta ír a nemzetközi sajtó, de a megállapodás egyelőre nem született meg Neymar jelenlegi klubja, a francia bajnok Paris Saint-Germain és az FC Barcelona között.

Neymar az utóbbi időszakban többször sértegetett játékvezetőket, az elveszített Francia Kupa-döntő után megütött egy PSG-szurkolót a lelátón, s legutóbb azzal került a címlapokra, hogy egy nő nemi erőszakkal vádolta meg. A futballista tagadta a vádat.

Legutóbb a Sport című spanyol napilap írt arról, hogy Neymar szóban már megállapodott az FC Barcelonával, s a következő öt idényben gránátvörös-kék mezben szerepel.

A csatár 2013 és 2017 között játszott a katalán sztárcsapatban, most 2022-ig szóló szerződése van a PSG-nél, amely 222 millió eurót fizetett érte 2017 nyarán. A brazil játékos ezzel máig a világ legdrágább labdarúgója.