Barca: Thaiföldre vagy Katarba menekülne a börtönből?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.22. 10:31
A Marca madridi székhelyű sportnapilap szerint a spanyol bíróság elutasította Sandro Rosell korábbi FC Barcelona-klubelnök kérelmét, hogy szabadlábon védekezhessen. A hatóságok állítólag attól tartanak, hogy Rosell szabadlábra helyezése esetén elhagyná az országot, és Thaiföldre vagy Katarba menekülne.

Mindezt a Marca cikke szerint a barátjával és „üzletfelével”, Ricardo Teixeirával folytatott, lehallgatott korábbi telefonbeszélgetés is megerősíti. a barátjával és „üzletfelével”, Ricardo Teixeirával folytatott, lehallgatott korábbi telefonbeszélgetés is megerősíti.

Teixeira a modern futball történetének egyik legkorruptabb és legellenszenvesebb sportvezetője, a Brazil Labdarúgó-szövetség korábbi (1989–2012) elnöke ellen az FBI elfogatóparancsot adott ki, de ő visszamenekült szülőhazájába, tudván, hogy Brazíliának nincs kiadatási egyezménye az Egyesült Államokkal (egyébként a spanyolok is kihallgatnák).

Rosell május vége óta van börtönben, többek között a brazil válogatott mérkőzéseinek közvetítési jogaival kapcsolatos pénzmosással vádolják, a korábbi sportvezető egyébként azután mondott le a Barcelonánál, hogy azzal vádolták: Neymar szerződtetése sokkal több pénzbe került annál, mint amennyit bevallottak. A beszámolók szerint még ezen ügy miatt is főhet a feje.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik