Barca: távozhat Dembélé? Nem biztos, hogy megéri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.22. 11:01
null
Dembélé távozásával a Dortmund biztosan jól járna anyagilag, a katalánok már kevésbé (Fotó: AFP)
Mint ismert, az elmúlt időszakban kereszttűzbe került Barcelonában a klub fiatal játékosa, Ousmane Dembélé. Nem véletlenül röppentek fel olyan hírek, hogy a katalánok akár már januárban átadólistára tehetik a franciát, azonban nem biztos, hogy jól járnának ezzel – anyagilag biztosan nem.

 

Mint ismert, Dembélé kálváriája azzal kezdődött, hogy az egyik nap nem jelent meg az edzésen állítólagos rosszullét miatt, és erről nem is tájékoztatta a klubot. Nem sokkal később azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elkésett az egyik meccsről (nem volt a keretben), azóta pedig a Barcelonánál amiatt aggódnak, hogyvideojáték-függő lehet a fiatal játékos, és az is elképzelhető, hogy a korábban említett tréninget is emiatt hagyta ki.

Nem meglepő módon tehát a nemzetközi sajtóban több helyen felmerült annak lehetősége, hogy Dembélét már a télen átadólistára tegye a Barca – a Die Welt jelentése szerint azonban ez anyagi terheket róna a katalánokra. Ugyanis amennyiben szerződése lejárta előtt megválnának a játékostól a gránátvörös-kékek, automatikusan érvénybe lépnének a különböző záradékok, melyeknek értelmében 40 millió euróra is rúghat az az összeg, amelyet a futballista előző klubjának, a Borussia Dortmundnak kellene átutalniuk.


A francia támadó 2017 augusztusában csatlakozott a Barcelonához 105 millió euróért cserébe, szerződése 2022. június 30-ig érvényes.

Nemrég az uruguayi csapattárs, Luis Suárez is üzent Dembélének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik