Barca: szerződtették a dán válogatott csatárt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 11:23
null
Martin Braithwaite az FC Barcelonához igazolt (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli FC Barcelona a hivatalos felületein bejelentette, megvásárolta Martin Braithwaite játékjogát a Leganéstől. A katalán klub elárulta, 18 millió eurót fizetett a dán labdarúgóért.

 

A korábban többek között a Toulouse-ban és a Middlesbrough-ban futballozó csatár 2019 óta erősítette a Leganést. Braithwaite a mostani idényben a bennmaradásért küzdő spanyol együttes 18 bajnoki találatából hatot szerzett.

Az FC Barcelona tájékoztatása szerint kifizette a játékos szerződésében lévő 18 millió eurós kivásárlási árat. A 39-szeres válogatott támadó 2024-ig szóló megállapodást kötött a Barcával, kivásárlási ára 300 millió euró lesz.

Mint ismert, a La Liga engedélyezte a Barcának, hogy Ousmane Dembélé sérülése miatt új játékost szerződtessen az átigazolási piac zárásának lejárta után. A Leganés viszont valószínűleg nem tudja majd pótolni Braithwaite-et a tavasszal.

FC Barcelona on Twitter

@MartinBraith, nuevo jugador del Barça. ¡Bienvenido! https://t.co/obBNWph6Hu

C.D. Leganés on Twitter

Martin Braithwaite se desvincula del C.D. Leganés tras ser abonada su cláusula de rescisión este jueves en la sede de LaLiga. https://t.co/G6M2N5mYlw



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik