Barca: Pjanic bemutatkozott, Griezmann gólja döntött a Gamper-kupán

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.19. 21:22
null
Antoine Griezmann (balra) lőtte, Jordi Alba készítette elő a Barcelona egyetlen gólját (Fotó: AFP)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata a Joan Gamper-kupa keretein belül rendezett felkészülési mérkőzésen Antoine Griezmann korai találatával 1–0-ra legyőzte a spanyol élvonalba öt év után visszajutó Elchét.
KOEMAN: AZT JAVASOLTAM RIQUINEK, MENJEN EL KÖLCSÖNBE

Szombat délután óriási meglepetésként hatott a RAC1 katalán rádióadó információja, mely szerint Ronald Koeman közölte a Riqui Puig-dzsal, az FC Barcelona jelenlegi keretének egyik legtehetségesebb játékosával, hogy a jövőben nem számít rá, és kereshet magának új csapatot. A RAC1 mellett a Cadena COPE is úgy értesült, a holland szakember azért nem számol a 21 éves középpályással, mert a 4–2–3–1-es hadrendbe nem illik bele a játéka, ráadásul túl nagy a konkurencia a posztján. Az Elche elleni mérkőzés után Koeman tulajdonképpen megerősítette a sajtóértesüléseket, de azért árnyalta is kicsit a képet.

„Pénteken beszéltem Riquivel. Elmondtam neki, hogy nagyon nehéz lesz számára rendszeres játéklehetőséget biztosítanom, de azt is, hogy Barcelonában van a jövője. Nem igaz, hogy azt mondtam volna neki, hogy nem számítok rá, de a versenyhelyzet bonyolultabbá teszi a dolgokat. Azt javasoltam neki, hogy menjen el kölcsönbe, mert a hozzá hasonló fiataloknak játszaniuk kell” – mondta a Barcelona új vezetőedzője.

A két csapat a La Liga sorsolásának értelmében az előző hétvégén a spanyol bajnokság 1. fordulójában találkozott volna egymással, ám a mérkőzést a Bajnokok Ligája és a spanyol másodosztály előző kiírásának elhúzódó küzdelmei miatt elhalasztották. A katalán klubnál így kapva kaptak az alkalmon, és 1994 óta először spanyol csapatot, az élvonalba öt év után visszajutó Elchét hívták meg az alapító elnök emlékére életre hívott egymeccses kupára – igaz, a Barcelona vezetőségének lehetőségei korlátozottak voltak, hiszen Európa legtöbb országában már zajlik az új bajnokság.

A Barcelona – amely Ronald Koeman irányítása alatt az első felkészülési mérkőzésén 3–1-re legyőzte a harmadosztályú Gimnasticot, majd ugyanilyen különbséggel nyert a második ligás Girona ellen – hamar megszerezte a vezetést az üres Camp Nouban lejátszott meccsen, Lionel Messi és Jordi Alba összjátéka után Antoine Griezmann volt eredményes közelről a második percben.

Luis Suárez távollétében a Koeman-legénység ezúttal is klasszikus center nélkül játszott, a támadásokért (az első bő egy órában) Messi, Griezmann, Philippe Coutinho és Ansu Fati felelt. Nem is ment nekik rosszul a játék, zsákszámra alakították ki az újabb és újabb gólhelyzeteket, de minden igyekezetük ellenére sem tudtak másodszor is betalálni – aztán a csereként beálló Francisco Trincao és Ousmane Dembélé, valamint a Barcelona színeiben most bemutatkozó Miralem Pjanic sem, pedig neki is volt egy ígéretesebb átlövési lehetősége.

A Barcelona az eddigi előkészületei meccsein most játszott a legjobban, az egygólos különbség nem tükrözi a pályán történteket – a védelem ugyanakkor még mindig könnyen zavarba hozható, az Elchénél erősebb ellenfelekkel alaposan meggyűlhet Gerard Piquéék baja –, egy hét múlva azonban már jóval nehezebb feladat vár rá, a Villarrealt fogadja vasárnap este a 2020–2021-es évad első bajnoki mérkőzésén.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA

JOAN GAMPER-KUPA
FC Barcelona–Elche 1–0 (1–0)
Barcelona,
Camp Nou, zárt kapuk mögött.
Barcelona: Neto – S. Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Busquets (Pjanic, 63.), F. de Jong – Griezmann (Trincao, 64.), Coutinho (Pedri, 79.), Ansu Fati (O. Dembélé, 63.) – Messi
Gólszerző: Griezmann (2.)

Miralem Pjanic először lépett pályára az FC Barcelonában (Fotó: AFP)
Miralem Pjanic először lépett pályára az FC Barcelonában (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik