Neymar mindent meg fog tenni azért, hogy a nyáron visszatérhessen a Barcához (Fotó: AFP)

 

Mint a katalán Sport szombati címlapján olvasható, a brazil klasszis képviselői már tájékoztatták az FC Barcelona vezetőségét, hogy a 28 éves szupersztárnak az a vágya, hogy a nyáron ismét magára húzhassa a Barca mezét – a támadó ennek kapcsán hozzátette, mindent meg fog tenni azért, hogy ez meg is valósulhasson.

A Sport úgy tudja, Neymar ezúttal jelenlegi klubja, a Paris Saint-Germain vezetőségére nyomást gyakorolna szükség esetén, ami abban az esetben történne meg, amennyiben a francia gigász nem akarná elengedni. 

„Neymar a Barcát akarja, a Barca pedig Neymart” – írja a katalán lap, amely hozzáteszi, a tárgyalásokat vélhetően ismét feszültség övezi majd, s lehet, hogy az ügy a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) végződik, amely megállapítja, hogy a PSG-nek milyen kompenzáció jár.

A Sport a forrásaira hivatkozva 180 millió euróról ír, ezzel az összeggel számolnak Neymar és az FC Barcelona ügyvédei. A katalán gigász elnöke, Josep Maria Bartomeu állítólag már felvette a kapcsolatot a belga Wouter Lambrechttel, akit a FIFA és az UEFA ügyeinek kapcsán az egyik legjobb ügyvédnek tartanak.

Neymar 2017 nyarán, viharos körülmények között távozott a Barcától, átigazolási rekordot jelentő, 222 millió eurót fizetett érte a PSG.