Ernesto Valverde jövője szempontjából Lionel Messi szava talán még az elnökségénél is fontosabb (Fotó: AFP)

 

„Óriási csapást kaptunk az Anfielden – kezdte Messi a szombati, Valencia elleni Király-kupa-döntőt felvezető sajtótájékoztatót. Az argentin sztárral kapcsolatban érdekesség, hogy 2015 májusa óta először vett részt meccs előtti sajtóeseményen. – Nemcsak engem, hanem az egész öltözőt mélyen érintette. Elnézést kell kérnünk a szurkolóinktól, amiért nem jutottunk be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Nehéz volt talpra állni, láthatták, hogyan játszottunk a kiesést követő meccsen (a Getafe ellen hazai pályán 2–0-ra nyert a Barca – a szerk.)”.

A Barcelona tízesét Ernesto Valverde vezetőedző felelősségéről is kérdezték. Messi teljes mellszélességgel kiállt a spanyol tréner mellett, akit – mint az Josep Maria Bartomeu elnök szavaiból kiderült – a vezetőség is támogat.

 
VALVERDE: MINT MIKOR A GYEREKEIM HISZTIZNEK… MARADOK!

„Nem sokat hallottam a Valverdét érő kritikákból, de nem ő a felelős a kiesésünkért. Az a mi hibánk. Botrányos meccset játszottunk Liverpoolban. Szeretném, ha Valverde folytatná nálunk a munkát. Tavaly dupláztunk vele, és ezt idén megismételhetjük. Szent meggyőződésem, hogy az edzőnk lenyűgöző munkát végez, amióta átvette a csapat irányítását” – foglalt álláspontot Messi, akit az európai Aranycipőről is kérdeztek.

Az argentin csak abban ez esetben nem gyűjtötte volna be sorozatban a harmadik, összességében a hatodik Aranycipőjét, ha Kylian Mbappé (PSG) péntek este öt gólt szerzett volna a Reims ellen. De a világbajnok francia támadó ettől messze állt.

„Őszintén? Egyáltalán nem gondolok rá. Csak a Liverpoolban történtek járnak a fejemben. Nem gondolok a saját érdekeimre, szombaton szeretnék a csapattal újabb trófeát nyerni” – így Messi, aki arra a kérdésre sem kívánt konkrét választ adni, hogy szívesen szerepelne-e egy csapatban az Atlético Madridról távozó Antoine Griezmann-nal.

A Barcelona szombat este a Valenciával csap össze a Király-kupa döntőjében, a találkozót a Betis stadionjában, a sevillai Benito Villamarínban rendezik 21 órától.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
DÖNTŐ
Május 25. (szombat), 21.00:
Barcelona–Valencia (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!