Barca: „Nagyszerű lenne, ha Mourinho visszatérne!”

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 09:44
null
Mourinho mutatja az irányt Eto’o-nak – éppen egy Barcelona elleni, 2009-es Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: AFP)
Meglepő véleményt fogalmazott meg a visszavonulását nemrég bejelentő Samuel Eto’o. A korábban többek között a Real Madridnál, a Barcelonánál, az Internél és a Chelsea-nél is megforduló csatár örülne, ha José Mourinho visszatérne a Barcelonához.

 

Mint ismert, a megosztó személyiségű portugál 1996-tól 2000-ig volt Bobby Robson, majd Louis van Gaal segítője a Barcelonánál, később az Internél és a Chelsea-nél dolgozott együtt a kameruni játékossal, akivel közösen többek között Bajnokok Ligája-sikert is ünnepelhetett. A két régi ismerős csütörtökön újra találkozott a La Liga és a Livescore partnerségének bejelentése alkalmából rendezett eseményen, Javier Tebas La Liga-elnök társaságában.

„Belefáradtam már abba, hogy bizonygassam, ő az egyik legjobb ember a futball világában. Amikor bejelentettem a visszavonulásomat, ő volt az első, aki írt nekem. A legelső. Azok, akik megérdemlik az emberek tiszteletét, nem mindig kapják meg – az élet nem mindig fair, ahogyan a futball sem. Ölni tudnék ezért az emberért” – magyarázta Eto'o.

„Amikor a Barcelonával a Chelsea ellen játszottunk, nem a játékosok ellen léptünk pályára, hanem Mourinho ellen, ez extra motivációt jelentett. Ám amikor kellően szerencsés voltam, és a kezei alá kerültem, senki sem várta, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Emlékszem a beszédére a Stamford Bridge-en (a Chelsea elleni nyolcaddöntő előtt – a szerző): »Ezt meg kell nyernetek mindenkiért, de leginkább értem.« Nagyon erős csapat voltunk emberileg is, nem csak a futballról szólt az egész: olyanok voltunk, mint egy család.”

Később Tebas említette, hogy hátha Mourinho még visszatér a spanyol élvonalba, erre mondta Eto'o a következőket: „Nagyszerű lenne, ha visszatérne Barcelonába.”

A beszélgetés egy részlete

MARCA on Twitter

Eto'o sobre Mourinho: "Estoy harto de justificar que Mourinho es una de las mejores personas que existen en el mundo del fútbol" https://t.co/GjzfBJLVRb


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik