Alexis Sánchez 2011 és 2014 között volt a Barcelona játékosa (Fotó: AFP)

„A futball rengeteg embernek segíthet. Luxuséleted lehet, de az emberek nem látják az erőfeszítéseket és az áldozatokat, amik mindezek mögött vannak” – fogalmazott a 29 éves chilei.

„Sokszor nem láthatod a családodat, nem lehetsz ott édesanyád születésnapi partiján, egyes játékosok pedig a gyerekeik születéséről is lemaradnak. A sírás is hozzá tartozik a játékhoz, ez mind a futball része.

A Barcelona öltözőjében a Chelsea elleni elődöntő után Leo Messi is sírt – azért mert a játékosok sokat várnak el önmaguktól. Az emberek ezt sem látják kívülről.”

(A 2011–2012-es szezonban a Barcelona a Chelsea-vel játszott a döntőbe kerülésért. Londonban 1–0-ra nyertek az angolok, a visszavágón pedig az argentin 2–1-es katalán előnynél tizenegyest hibázott. Végül Fernando Torres egyenlített a végén, a Chelsea továbbjutott.)

„Néha olyan dolgokat mondanak, hogy a futballisták túl nagy lábon élnek, vagy hogy megváltoztak. Veszel egy új autót, és máris azzal jönnek, hogy biztosan csak hencegsz.

Sokat tanultam és tapasztaltam az idő múlásával. Sosem lehetsz mindenkinek elég jó. Mindig lesz egy-két valaki, aki mindig odaszúr.

Sokat kaptam a futballtól. Imádom a labdarúgást. Élvezem az egészet és igyekszem boldog lenni.”