Barca: már úton volt aláírni, amikor hívták, mégse jöjjön

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.31. 18:29
null
Cédric Bakambuból bohócot csinált a Barcelona (Fotó: AFP, archív)
Érdekes átigazolási ügyről számolt be a spanyol sajtó: Cédric Bakambu, a Pejcsing Kuoan kongói csatára már útban volt Spanyolország felé, hogy aláírjon az FC Barcelonához, amikor Éric Abidal sportigazgató felhívta, nyugodtan vissza is fordulhat, mert a katalán klub meggondolta magát, és mégsem szeretné szerződtetni.

 

A történetről – csak, hogy néhány tekintélyes spanyol sajtóorgánumot említsünk – a Mundo Deportivo, az As, a Cadena COPE és a Catalunya Radio is beszámolt.

A katalán klub a januári átigazolási időszakban egy darabig lázasan kereste a térdműtétje miatt több hónapra kidőlő Luis Suárez helyettesét. Felvetődött többek között Richarlison (Everton), Timo Werner (RB Leipzig), Rodrigo (Valencia) és Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) érkezésének lehetősége is, de végül egyik futballista sem igazolt Barcelonába.

Kevesebb szó esett a sajtóban a Villarreal korábbi csatáráról, a 2018 februárja óta Kínában futballozó Cédric Bakamburól, pedig lehet, hogy ő állt a legközelebb ahhoz, hogy a katalán klub játékosa legyen. A fentebb említett spanyol médiumok csütörtökön arról számoltak be, hogy a 28 éves kongói csatár már úton volt Barcelonába, hogy véglegesítse a szerződését, Szöulból Hongkongba repült, ahonnan Spanyolországba vezetett volna az útja, amikor Éric Abidal felhívta, hogy a vezetőség tervei megváltoztak, és mégsem tartanak igényt a szolgálataira.

Pedig Bakambu igencsak gólerős formában futballozik Kínában, 39 bajnoki mérkőzésen 29 gólt szerzett két év alatt. Előtte a Villarrealban 2015 és 2018 között 75 spanyol bajnokin 31 találatig jutott.

Miután meghiúsult a klubváltása, Bakambu a Twitteren üzent a Transfermarktnak, hogy az átigazolási történetében dokumentálják, idén januárban a Pejcsing Kuoantól majdnem a Barcelonához szerződött. A német piaci portál eleget is tett a kérésének, rövid időre valóban feltüntette a honlapján, hogy Bakambu közel állt a Barcába igazoláshoz.

Cédric Bakambu on Twitter

Yo @Transfermarkt change my transfer history with "Almost @FCBarcelona" please No matter what happens we trust the process. Thank God for everything See you an other time @AntoGriezmann https://t.co/eeOzZMU7V2



„Hahaha, köszönöm. Valóra vált az álmom” – reagált a kongói csatár a Transfermarkt frissítésére.

Cédric Bakambu on Twitter

Hahaha Thank you, dream come true https://t.co/RaUt5jbKia



A Transfermarkt szerkesztői eleget tettek Bakambu kérésének
A Transfermarkt szerkesztői eleget tettek Bakambu kérésének

Ilyen előzmények után jutottunk el oda, hogy a Barcelonánál végül úgy döntöttek, nem igazolnak új csatárt januárban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik