Végleg lezárult Griezmann ügye (?) (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a La Liga címvédője júliusban jelentette be, hogy 120 millió euróért szerződtette Griezmannt az Atlético Madridtól. A fővárosi együttes hivatalos panaszt nyújtott be a spanyol szövetségnek, mert szerinte a gránátvörös-kékek márciusban egyeztek meg a 28 esztendős labdarúgóval, s így kivásárlási ára 200 millió euró lett volna, nem pedig 120 millió.

Később a helyi lapok azt írták, az Atleti e-mailekkel tudja bizonyítani igazát. A szövetség végül jelképes, 300 eurós bírságot szabott ki az FCB-re.

A Barcelona nemrég lezárta az ügyet az Atléticóval azzal, hogy tizenötmillió eurót utalt át a „matracosoknak” – állítja az El Mundo. A titoktartási szerződés lényege, hogy az Atlético nem hozhatja nyilvánosságra az e-maileket, amelyek bizonyíthatják, a Barca mikor egyezett meg Griezmann-nal.

Viszont a katalán csapat is nyert az egyezségen: állítólag öt Atlético Madrid-futballistára szerzett elővásárlási jogot. Három utánpótláskorú játékos mellett Saúl és José Giménez is érintett. Úgy tudni, ezen labdarúgók esetében az Atléticónak kötelessége értesíteni a Barcelonát, ha egy másik klub ajánlatot tesz valamelyikükért és a madridiak nyitottak az eladásra. A Barca ez esetben beszállhat a licitálásba.

Az El Mundónak az Atlético elismerte, valóban megegyezett a Barcelonával, ám állítása szerint ennek semmi köze a Griezmann-ügyhöz. A katalán együttes nem tagadta, hogy szerződést kötött a fővárosi klubbal.