Barca: Iniestánál ők a világfutball posztonkénti legjobbjai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.07. 16:29
null
Andrés Iniesta remek csapatot rakott össze (Fotó: AFP)
Mint ismert, Andrés Iniesta nemrég hosszas huzavona után élethosszig tartó szerződést kötött az FC Barcelonával. A katalán klub középpályásának aláírása sok szurkolót megnyugtatott, így most már „van idő” mással foglalkozni. Mint például azzal, Iniesta szerint kik a világfutball posztonkénti legjobbjai. Íme!

A kapusok közül Peter Schmeichelt választotta a Barca ásza. Szerinte a dán volt minden idők egyik legjobb kapusa, aki védéseivel, fizikumával hívta fel magára a kis Andrés figyelmét.

A legjobb védőnek az AC Milan legendáját, Paolo Maldinit tartja, mivel lenyűgözték a sikerei, a hozzáállása – a spanyol világbajnok bevallotta, szívesen osztotta volna meg vele az öltözőt.

A pálya közepén Michael Laudrupra esett a választása, mert a Barcelonában is szereplő dán játékos volt az egyik példaképe, és szívesen játszott volna vele (is) egy csapatban.

A csatárok közül a brazil Ronaldo volt a legjobb Iniesta szerint, hiszen „ő volt a világ egyik legjobbja”.

Egy érdekes párhuzamot is felfedett a Barca játékmestere: mindketten 1996-ban érkeztek a klubhoz – a Fenomén a felnőtteknél letette a névjegyét, a mára klubikonná váló Iniesta pedig ekkor érkezett az Albacetétől a gránátvörös-kékek utánpótlásához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik