Barca: Ebben az országban semmi sem lep meg – L. Enrique

Vágólapra másolva!
2016.05.22. 11:42
Luis Enrique, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője a vasárnap esti, Sevilla elleni Király-kupa-döntő előtti sajtótájékoztatóján beszélt klubjáról, az andalúziai ellenfélről, valamint arról, hogy a spanyol bíróság végül engedélyezte a katalán zászlók használatát Madridban.

„Egyszer minden véget ér. Már a fináléra koncentrálunk, jónak vélem a csapatot – mondta Luis Enrique. – Sokat segített, hogy az elmúlt három hétben nem nagyon kellett tétmeccset játszanunk, a Sevilla viszont eléggé motivált ahhoz, hogy ne foglalkozzon az Európa-liga-döntő okozta esetleges fáradtsággal.”Luis Enrique. – Sokat segített, hogy az elmúlt három hétben nem nagyon kellett tétmeccset játszanunk, a Sevilla viszont eléggé motivált ahhoz, hogy ne foglalkozzon az Európa-liga-döntő okozta esetleges fáradtsággal.”

„Sorozatban harmadszor is megnyerték ez El-t, így duplázhatnak ebben a szezonban, ez a találkozó minden bizonnyal nekik is rendkívül fontos lesz. A sikerek nem csak egy személynek tudhatóak be – Luis Enrique ezzel Monchira, a Sevilla sportigazgatójára célzott –, van egy nagyszerű edzőjük, illetve egy kiváló akadémiájuk is. A nehéz helyzetekre is jól reagálnak, például ha hátrányba kerülnek. Az andalúz csapat ellen sosincs könnyű dolgunk.”

Mint megírtuk, az illetékes spanyol bíróság először úgy határozott, betiltja a katalán zászlók használatát Madridban, a Király-kupa döntőjén, ám pénteken, a Barcelona fellebbezését követően megváltoztatta álláspontját, és eltörölte a rendeletet.

Luis Enrique a döntésre úgy reagált: a Barca több mint egy klub.

„Ebben az országban semmi sem lep meg. Úgy vélem, végső soron ez volt a leglogikusabb döntés, olyan, amely tiszteletben tartja az emberek szólásszabadságát. Nem szeretem, ha a labdarúgás keveredik a politikával, de ez a klub több egy klubnál, több okból is. Főleg futballismerete, a támadó felfogása miatt, és mint mondtam, egy klub lehet több is, mint egy klub, nemcsak a katalán társadalom számára, hanem például az asztúriai, az andalúz vagy éppen a kínai és japán szurkolóknak is.”

„Mi tiszteletben tartunk minden világnézetet, mint ahogy a szólásszabadságot is, és nem szükségszerű, hogy ez erőszakkal párosuljon."

„Ez a mérkőzés lesz az egyik csúcspontja a szezonnak, az ilyenek mindig ösztönzőek. Van egy olyan érzésem, hogy jól végződik majd a nap számunkra. Sok trófeát nyertünk, normális, hogy ezt a drukkerek megszokták és kevésbé értékelik, ám még mindig sok rajongót látok az utcákon, akik ugyanúgy ünnepelnek.”

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
DÖNTŐ, MADRID

21.30: Barcelona–Sevilla (Tv: DIGI Sport1, élőben az NSO-n)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik