Barca: Coutinho érkezése nem hat ki rám – Iniesta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.12. 12:28
null
Andrés Iniesta örül Philippe Coutinho érkezésének (Fotó: AFP)
Andrés Iniesta, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona ikonja örül Philippe Coutinho érkezésének, s nem aggódik a jövője miatt.

 

Mint ismert, a gránátvörös-kékek 120 + 40 millióért szerződtették a 25 éves brazil sztárt, akinek átigazolásával rögtön megindultak a találgatások, Ernesto Valverde vezetőedző vajon hogy alakítja át a gárdáját, hogy Coutinhónak „meglegyen a helye” – ennek okán sok helyen lehetett olvasni, hogy a brazilt Andrés Iniesta utódjának szánják.

A 33 esztendős legenda ezzel kapcsolatban elárulta, nem tart attól, hogy Coutinho aláírásával veszélybe kerülne a pozíciója.

„A Barca játékosa vagyok, mindig is azt vallottam, hogy ebben az egyesületben csak a legjobbak szerepelhetnek. Coutinho az egyik legjobb, fiatal, kivételes és veleszületett tehetsége van, ez pedig az a klub, amely lehetővé teszi számára, hogy még tovább fejlődjön – vélekedett Iniesta az Onda Cerónak. – Nem lesz játékos, aki arra késztessen engem, hogy távozzak vagy visszavonuljak. Az, hogy harminchárom éves vagyok, nem tényező. Coutinho azért jött, hogy jobbá tegye a csapatot.”

„Boldog vagyok, mert a posztján ő az egyik legjobb, rengeteg dolog van, amit kedvelünk benne. Gyors és technikás, aki nagyon jól alkalmazkodik, mindkét lábbal ügyes, a befejezéseknél is megbízható, valamint a helyzetkialakításban is villog. Megfelelő környezetet talált ahhoz, hogy fejlődjön. Az pedig, hogy a Barcelona mennyit fizetett érte, egy teljesen más dolog. A piac dönti el, mennyit ér valaki, nekünk az őrületen túl boldognak kell lennünk, hogy most már minket erősít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik