A nem is olyan rég még a Barcelonát erősítő Neymar Madridba igazolása azóta téma, mióta a brazil a Paris Saint-Germainhez szerződött.

Hogy van-e valóságalapjuk a pletykáknak, egyelőre nem tudjuk, ám Spanyolországban a sportlapok biztosak benne, hogy a párizsiak klasszisa hamarosan a spanyol fővárosba költözik.

Ezt pedig – a Barcelona drukkereinek nagy részével együtt – Lionel Messi nehezen tudná lenyelni.

„Borzalmas lenne Neymart a Realban látni, ő rengeteget jelent a Barcelonának. Nagyon rosszulesne, ha Madridba szerződne, és ezt a drukkereink is így érzik. Ezt elmondtam neki is…” – mondta Messi.

Messi nem tudná megemészteni Neymar Madridba igazolását (Fotó: AFP)

Az argentintól azt is megkérdezték, milyen érzés a futballtörténelem talán legjobbjának lenni. Erre azonban már a szokásos szerénységgel válaszolt.

„Nem akarok a történelem legjobbja lenni. Engem ez nem érdekel. Nem akarok első, második vagy harmadik lenni. Ami számomra fontos, hogy mindent megnyerjünk, együtt, a csapattársaimmal. Nem versenyzem Cristiano Ronaldóval sem, az egyetlen, akivel összemérem a tudásomat, az saját magam. Mert meg akarom mutatni, hogy évről évre jobb tudok lenni, és képes vagyok még most is fejlődni” – mondta az argentin zseni.