„Az igazság az, hogy nehéz bármit is mondani a BL-kiesés után, ugye? De én nem bántam meg semmit, ugyanolyan teljesítményt fogok nyújtani, mint az előző idényben”
– mondta Lionel Messi a Gamper-kupa előtt.

A Barca klasszisa megemlítette a La Liga-elsőséget, mert szerinte nem örültek eléggé a klubnál a BL-kudarc után.

„Én bízom ebben a keretben – a játékosokban és az edzőkben –, és kétségem sincs afelől, hogy a következő idényben is harcolni fogunk az összes trófeáért. Igaz, nem úgy alakult a tavaszi szezonunk, ahogyan azt szerettük volna, de azt gondolom, elismerésre méltó, hogy ismét megnyertük a spanyol bajnokságot, amely már a nyolcadik bajnoki címünk volt az elmúlt tizenegy év alatt! Ez bármelyik klubnak a világon fantasztikus eredmény lenne. Talán nem tudtunk annyira örülni neki, de néhány éven belül rájövünk, milyen nehéz is volt ezt elérni” – folytatta Messi.

Az argentin támadó elárulta, már nagyon várják Katalóniában az új idényt, reméli, hogy a drukkerek is hasonlóan állnak hozzá a szezonkezdéshez.

„Mindenki tudja, hogy ez a klub mindig küzd, és ez most sem lesz másképp! Itt mindenki izgatottan várja a következő idényt, és remélem, ti is ezzel az érzéssel jöttök ki mindegyik meccsre! Hajrá Barca, hajrá Katalónia!” – tette hozzá Messi.