Messi a bajnokság végéig nem foglalkozik a szerződésével (Fotó: AFP)

Josep Maria Minguella – aki a katalán elitklubnál az argentin világsztár szerződésével kapcsolatos ügyek felelőse – úgy fogalmazott a spanyol rádióadónak: biztos benne, hogy a hatszoros aranylabdás marad jelenlegi együttesénél. Az elmúlt napokban több médium is arról cikkezett, hogy a 33 éves játékmester otthagyja a gránátvörös-kékeket jelenlegi kontraktusa jövő júniusi lejártakor.

A távozásával kapcsolatos találgatásokat felerősítette az a hír, hogy Messi megszakította klubjával a szerződéshosszabbításáról szóló tárgyalásokat, mivel elégedetlen a saját maga és a csapata helyzetével, hiszen átengedték az első helyüket a tabellán a Real Madridnak, és négypontos hátrányba kerültek az ősi riválissal szemben, ezzel alaposan megcsappant az esélye a címvédésre.

Minguella magyarázata szerint csupán arról van szó, hogy Messi éppen a jelenlegi nehezebb szituációban, a La Liga küzdelmeinek hajrájában nem akar a szerződésével foglalkozni, hanem a játékra összpontosít.

„A kontraktusa megújításáról később tárgyalunk – nyilatkozott az illetékes. – Sokszor volt alkalma távozni, és sosem tette meg.”