Barca: a 97-szeres argentin válogatott pihentetné Messit

Vágólapra másolva!
2018.04.19. 20:37
null
Oscar Ruggeri megmondta, Messinek mit kellene tennie
Az argentin labdarúgó-válogatottal 1986-ban világbajnokságot nyerő Oscar Ruggeri szerint Lionel Messinek a szombati Király-kupa-döntő után ebben a szezonban már nem kellene több mérkőzésen pályára lépnie a Barcelonában.

 

 

A Barcelona bajnoki címe szinte biztosra vehető (öt fordulóval a vége előtt 12 ponttal vezet a második helyen álló Atlético Madrid előtt), így Ruggeri szerint a katalánok megengedhetnék maguknak, hogy Messit a La Liga hajrájában pihentessék.

„Gondolod, hogy a Barcelona elbukná a bajnokságot, ha Messi nem játszana többet? – tette fel a kérdést a riporternek a korábbi védő a Fox Sports műsorában. – Messi felhívhatja a Barcelona elnökét, és megmondhatja neki, hogy »ez az én világbajnokságom, és most már a válogatottnak rendelem alá magam«. Szintén fel kellene hívnia a nemzeti csapat szövetségi kapitányát, hogy közölje vele, most már teljes mértékben a világbajnokságra koncentrál.”

A 97-szeres argentin válogatott Ruggeri a saját példájukkal rukkolt elő, ami persze manapság már kivitelezhetetlen egy argentin válogatott szintű csapatnál.

„Nekünk 1986-ban Mexikó előtt hatvanöt napunk volt a felkészülésre, hatvanöt nappal a világbajnokság előtt már mind együtt voltunk.”

A Barcelona a Sevilla elleni szombati Király-kupa-döntője után még öt bajnokit játszik: a Deportivo La Corunával és a Levantéval idegenben, a Real Madriddal, a Villarreallal és a Real Sociedaddal otthon.

Az argentinok június 16-án Izland ellen mutatkoznak be az oroszországi vb-n, a csoportjukban még Horvátországgal és Nigériával találkoznak.

Messi az olaszok és a spanyolok elleni márciusi felkészülési meccsen sem lépett pályára a válogatottban, így elképzelhető, hogy a Barcánál „hálából” eltekintenek majd a bajnokság hajrájában a szerepeltetésétől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik