Griezmann klubváltása miatt nem került nagyobb bajba a Barca (Fotó: AFP)

 

Emlékezetes, nyár közepén Griezmann korábbi tanácsadója, Éric Olhats árulta el, hogy a Barca még a Juventus elleni februári mérkőzés előtt kapcsolatba lépett a francia támadóval. Ezzel együtt a gyanút igazolni látszó e-mailek is nyilvánosságra kerültek – igaz, ezek eredetiségét nem bizonyították.

Bár augusztus közepén arról lehetett olvasni, az Atlético Madrid visszavonta panaszát, amit amiatt nyújtott be, mert véleménye szerint az FC Barcelona vezetősége a szabályokkal ellentétesen, a madridi klub hozzájárulása nélkül kezdett tárgyalásba Antoine Griezmann-nal. Az ügyben mégis fegyelmi eljárás indult, a vizsgálatot folytató Juantxo Landaberea azt javasolta, a sportszerűtlenséget sújtsák egymeccses zárt kapus büntetéssel.

Az RFEF fegyelmi bizottsága azonban úgy döntött, jelképes, 300 eurós pénzbírsággal bünteti a Barcelonát, amely a hivatalos indoklás szerint megsértette a fegyelmi szabályzat 88-as és 126-os pontját. A 300 euró nem véletlen: az érvényben lévő spanyol szabályozás szerint csak rendkívül alacsony pénzbüntetés szabható ki – jegyzi meg az As.

Griezmann idén nyáron 120 millió euróért igazolt a Barcelonához az Atlético Madridtól, a jelenlegi idényben hét mérkőzésen három gól és két gólpassz fűződik a nevéhez.