Atlético: Simeone elismerte, Torres kezd a Real ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.06. 20:39
Diego Simeone, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője a kezdőbe jelöli szerdán a Real Madrid elleni spanyol Király-kupa-mérkőzésen friss szerzeményét, Fernando Torrest.

 

A napokban másfél évre kölcsönbe szerződtetett spanyol támadó legutóbb 2007. június 9-én játszott az Atléticóban hazai pályán. Sok szép emléke nem lehet arról a találkozóról, ugyanis csapatkapitányként állhatott a madridi gárda élén, amely 32-re kikapott a Celta Vigótól.

„Torres holnap a kezdőcsapatban lesz – mondta Simeone. – Szükségünk van a tudására, nagyon örülök neki, hogy visszatért hozzánk.”

Torres nincs játékban, november 23. óta nem lépett pályára. (Az Inter elleni városi rangadón 11-re végző Milan tagja lehetett, kezdőként 72 percen át.) Simeonét viszont meggyőzte, hogy fizikai állapota alkalmassá teszi őt arra, hogy bevethető legyen. Az Atléticónál a bajnokság, a címvédés prioritást élvez, ez szintén amellett szól, hogy a kupában az összeállítással még kísérletezhet, taktikázhat is az argentin mester. A húzóembereknek lélegzetvételnyi szabadságot ad, miközben rotálja a rendelkezésére álló keretet. És aligha bánja, ha közben régi madridi időszakát idézve Torres elkapja a fonalat.

Bár abból sok jó nem származik, ha a Real elleni fellépéseire emlékeztet: nincs győzelme a madridi rivális ellen, gólja is csupán egy. Négy döntetlen mellett négyszer volt vesztes együttes tagja, a gólja viszont bajnoki pontot ért épp a legutóbbi találkozón, 2007. február 25-én a Vicente Calderónban (1–1).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik