Atlético: megvették Moratát, de csavaros a történet

Vágólapra másolva!
2019.07.06. 14:15
null
Álvaro Moratát megveszi az Atlético, de csak 2020 nyarától (Fotó: AFP)
Megállapodott egymással a Chelsea és az Atlético Madrid, így a kölcsönben Madridban töltött tavasz után is marad a spanyol labdarúgócsapatnál Álvaro Morata. A történet azonban nem ilyen egyszerű: az átigazolás csak 2020 nyarán jön létre, a következő idényben – hivatalosan – kölcsönjátékos lesz megint.

 

Az Atlético Madrid a hivatalos honlapján jelentette be az egyezséget, melynek értelmében Morata a 2019–2020-as idényben ismét csak a Chelsea-től kölcsönben futballozik majd a csapatnál, ugyanakkor a felek arról is megállapodtak, hogy a spanyolok 2020 nyarán ki is vásárolják londoni szerződéséből a 26 éves labdarúgót.

Morata 2017 nyarán 60 millió fontért igazolt a Real Madridtól a Chelsea-hez, amelyben 72 tétmérkőzésen 24 gólt lőtt. Kölcsönadása után az Atléticóban 15 bajnokin hat találatig jutott a tavaszi szezonban.

A kurta-furcsa megállapodás hátterében az UEFA pénzügyi fair play rendszere állhat. A Chelsea a FIFA-tól kapott büntetés miatt nem igazolhat jelenleg. Mivel Frank Lampardék a két átigazolási időszakot érintő tiltás után vélhetően kiköltekeznek, a londoniaknak jól jön, ha a Moratáért kapott átigazolási díjat is 2020 nyarán könyvelhetik majd el bevételként…

A helyzet ráadásul az Atlético számára is előnyös: a nyáron már 176 millió eurót költött a klub (igaz, a transfermarkt.de adatai szerint 191 millióért adott is el játékosokat – és ebben Antoine Griezmann tervezett távozása még nincs benne); a védelem még erősítésre szorul, így pedig a madridiaknak is több „játékterük” marad az esetleges plusz igazolásokhoz.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik