Atlético Madrid: két támadót is Kínába vinnének – melyikük megy?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.26. 09:09
null
A 2016-os BL-döntőben gólt szerző Yannick Carrasco (balra) útja hamarosan Kínába vezethet (Fotó: AFP)
Spanyol sajtóértesülések szerint az Atlético Madrid labdarúgócsapatának két támadója, Yannick Ferreira Carrasco vagy Nicolás Gaitán Kínába igazolhat az átigazolási időszak február 28-i zárásáig.

 

A madridi illetőségű AS úgy tudja, Gaitán hamarosan orvosi vizsgálatra utazik Kínába, ahol hároméves szerződést köt az élvonalban újonc Talien Jifanggal, amely 18 millió eurót fizethet érte. A klubot birtokló Vang Csien-lin a Dalian Wanda Group alapítója, az Atlético Madrid kisebbségi tulajdonosa.

Az átigazolásról szóló híreket megerősíti, hogy Gaitán nem került be az Atlético keretébe a Sevilla elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen (5–2). A 30 éves argentin támadó a jelenlegi idényben eddig 13 tétmeccsen lépett pályára a madridi csapatban, gólt nem szerzett.

Azt nem tudni, hogy Gaitán sorsa kihatással lehet-e Yannick Carrasco jövőjére, aki szintén a Talien Jifang felé kacsintgat. A belga válogatott szélső nemcsak a Sevilla elleni bajnokit, hanem már a Köbenhavn elleni Európa-liga-párharc visszavágóját is kihagyta. Érte a kínai klub a Marca információi szerint 70 millió eurót sem sajnálna, de a vételár 30 százaléka Carrasco előző csapatát, az AS Monacót illetné meg.

A 24 éves futballista ebben a szezonban 28 tétmérkőzésen négyszer volt eredményes, ám Vitolo és Diego Costa érkezése óta kevesebb lehetőséghez jutott.

A téli átigazolási időszak Kínában február 28-án ér véget, így a feleknek még több mint két napjuk van lezárni a tárgyalásokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik