Atlético: Már rég gondolkodtam ezen a lépésen – Morata

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 09:58
null
Morata szinte hazatért (Fotó: AFP)
„Jól ismerem a klubot, a mezt, a játékosokat" – mondja Álvaro Morata, aki különösen büszke arra, hogy visszatérhetett nevelőegyesületébe, az Atlético Madridba. S ezzel – mint korábbi Real Madrid-játékos – különösen bosszanthatja a városi rivális szurkolóit is. 

Amint arról beszámoltunk,az Atlético Madrid 2020 nyaráig kölcsönvette a Chelsea-től Álvaro Moratát, később pedig 48.5 millió euró ellenében végleg megvásárolhatja a spanyol futballistát.

„Kölyök korom óta, mikor még csak labdaszedő voltam a stadionban, arról álmodtam, hogy egyszer a klubért futballozhassak – idézi Moratát a Football Espana. – Mindig órákkal korábban kijöttünk, mai napig jó felidézni, ahogyan Édesapámmal a bejáratnál várakoztunk a mérkőzések előtt."

 

Atlético de Madrid on Twitter

| #WelcomeMorata Emotional moment... @AlvaroMorata #AúpaAtleti https://t.co/hVDeuOFDjU


 

„Büszke vagyok arra, hogy ide igazolhattam. Pontosan ismerem a klubot, tudom, mit jelent ezt a mezt viselni és tisztában vagyok a csapattársaim képességeivel is. Ez egy rendkívüli pillanat számomra, alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát" – tette hozzá a spanyol.

„Jó ideje gondolkodtam ezen a lépésen, figyeltem a csapat aktuális mérkőzéseit. Már most azt érzem, a klub része vagyok és ez extra motiválttá tesz.″

Morata 2007 nyaráig játszott az Atléticónál, majd egy rövid Getafénél eltöltött időszak után került a Real Madridhoz. Utóbbi klub színeiben mutatkozott be a spanyol élvonalban is, két periódusban, összesen 63 La Liga-mérkőzésen 25 gólt szerzett a Realnál. Ezt követően igazolt Chelsea-hez, amelyben másfél év alatt 47 bajnokin 16 találatig jutott. 2014 és 2016 között a Juventus játékosa volt.

 

Atlético de Madrid on Twitter

Today was a very emotional day! Welcome, @AlvaroMorata! #AúpaAtleti #WelcomeMorata https://t.co/VyadTMxAcI


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik