Atlético: a klub reklamál Griezmann átigazolása kapcsán

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.07.12. 17:45
null
„Bejelentettük az átigazolást, most már itt a történet vége! Vagy mégsem…?” (Fotó: AFP)
Nem sokkal az FC Barcelona Antoine Griezmann szerződtetéséről szóló hivatalos bejelentése után az Atlético Madrid is kiadott egy közleményt, melyben az átigazolás részleteit tárják nyilvánosság elé, arra utalva, hogy a Barca nem fizetett eleget a játékosért.

 

Ahogy azt már korábban jeleztük, az Atlético Madrid elnöke, Enrique Cerezo a 2019–2020-as La Liga-idény sorsolása után beszélt a sajtó jelen levő képviselőinek, és elmondta, ha a Barcelona már márciusban megegyezett Antoine Griezmann-nal, annak következményei lesznek.

Ennek megfelelően pontosan negyvenöt perccel a Barca bejelentése után hivatalos közleményt adott ki a madridi klub. Így hangzik a kommüniké lényege magyarra fordítva:

„Az Atlético Madrid úgy gondolja, hogy a kifizetett összeg nem felel meg kivásárlási árnak, mivel nyilvánvaló, hogy a játékos és az FC Barcelona közötti egyezség azelőtt jött létre, hogy az említett záradékban szereplő összeg 200 millió euróról 120 millióra csökkent. A játékos klubtól való távozásának május 14-i bejelentését is megelőzte a megállapodás.”

Vagyis lényegében a „matracosok” szerint 120 helyett 200 millió eurót kellett volna fizetnie a Barcelonának.

Ahogy azt már korábban is tudni lehetett, a Griezmannt képviselő egyik ügyvéd pénteken 120 millió eurót fizetett ki a spanyol profiligákat, vagyis az első és másodosztályt tömörítő Liga de Fútbol Profesionalnak a kontraktus egyoldalú felbontásáért.

Mint ismert, a Barcelona péntek délután jelentette be, hogy a „matracosoktól” öt év után távozó Griezmann a katalánoknál folytatja a pályafutását.

Atlético de Madrid on Twitter

Comunicado oficial sobre la rescisión unilateral del contrato que vincula a Antoine Griezmann con nuestro club https://t.co/FvqvTMH55j



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik