Ronaldo sikerre vezette a Realt (Fotó: Reuters)

A Real Madrid a Málagával csapott össze a La Rosaledában, és José Mourinho nem számíthatott a csapat kiváló védőjére, Serio Ramosra sérülés miatt. A találkozó első helyzete a hazaiak előtt adódott: a hatodik percben Quincy lőtt kapura, és a labda nem sokkal ment a bal kapufa mellé.

A 19. percben Gonzalo Higuaín lövése a kapufát találta el, majd hét perccel később Sami Khedira szerezhette volna meg az első gólt, ám a felső lécet találta el.

A 30. percben aztán vezetéshez jutott a Real Madrid: Cristiano Ronaldo ívelte keresztbe a labdát a tizenhatos bal sarkától, és a hosszú oldalon érkező Higuaín a kapuba belsőzött (0–1).

Három perccel később majdnem egyenlített a Málaga: Quincy cselezgetett a tizenhatos bal oldalán, majd kapura lőtt, és Casillas nagyszerű reflexmozdulattal rúgta ki a megpattanó labdát.

A 45. percben a blancók kétgólosra növelték az előnyüket. Mesut Özil tört be a hazaiak tizenhatosára a jobb oldalról, és Ronaldóhoz passzolt, aki kapásból a Málaga kapujába belsőzte a labdát (0–2).

A szünet után négy perccel eldőlni látszott a mérkőzés: a hazaiak Özillel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, és a büntetőt Ronaldo lőtte a kapu jobb alsó sarkába (0–3).

Az 55. percben aztán szépített a Málaga: szögletből Albert Luque adta be a labdát, amely egy védő fején megcsúszott, és a hosszú oldalon üresen érkező Kris Stadsgaard a kapuba lőtt (1–3).

A 65. percben a Real Madrid visszaállította a háromgólos előnyt: Ronaldo vezette a védőkre a labdát a tizenhatos előterében, majd nagyszerű passzt adott Higuaínnak, aki kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. A portugál klasszis így már két gólja mellett két gólpassznál járt (1–4).

A folytatásban is a blancók uralták a mérkőzést: a Higuaín helyére beálló Karim Benzema többször is nagy helyzetbe került, de nem tudta kihasználni a lehetőségeit, így 1–4 lett a végeredmény.

MÁLAGA–REAL MADRID 1–4

 

 PRIMERA DIVISIÓN
7. FORDULÓ
Málaga–Real Madrid 1–4 (Stadsgaard 55., ill. Higuaín 30., 65., C. Ronaldo 45., 50.)
KORÁBBAN
Barcelona–Valencia 2–1 (Iniesta 47., Puyol 63., ill. Pablo 38.)
Atlético Madrid–Getafe 2–0 (Codina – öngól 37., D. Costa 72.)